Press "Enter" to skip to content

VIDEO Parisul, invadat de ploșnițe: Oamenii le-au filmat în autobuze și cinematografe – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

​Guvernul francez a promis acțiuni pentru „liniști și proteja” publicul, deoarece capitala sa, Paris, raportează o creștere „pe scară largă” a ploșnițelor. Criza din ce în ce mai mare a ploșnițelor din Franța a declanșat o dispută politică, iar ministrul Transporturilor a convocat operatorii de trenuri și autobuze pentru a preveni înmulțirea insectelor, după ce călătorii le-au filmat în mijloacele de transport, relatează CNN și The Guardian.
Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat vineri că va „aduce laolaltă operatorii de transport săptămâna viitoare” pentru „a întreprinde măsuri suplimentare” pentru „asigura și proteja” publicul de creșterea numărului de ploșnițe.
Anunțul vine în timp ce oficialii și sindicatele din Paris au solicitat ajutor guvernului după ce mai multe videoclipuri care au apărut pe rețelele de socializare arată ploșnițe în mijloacele de transport public și în alte zone, cum ar fi cinematografele.

🚆🇫🇷 FLASH – Une passagère est tombée sur des punaises de lit sur son siège dans un TGV OUIGO entre Paris et Lille. Une autre passagère avait déjà signalé la présence de parasites dans un train il y a quelques jours. (témoins) pic.twitter.com/ehQXAf6DJQ
— Mediavenir (@Mediavenir) September 23, 2023

Un val de panică și dezgust s-a răspândit în toată țara, după mai mulți călători au postat fotografii și videoclipuri care se presupune că arată insectele în sistemul de transport local din Paris, trenuri de mare viteză și pe aeroportul Charles de Gaulle.
Unii călători au spus că nu vor mai sta jos în metrourile din Paris deoarece le este frică să stea pe scaune.
Vorbind vineri la postul de televiziune francez LCI, viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a spus că fenomenul este „larg răspândit”.
Oamenii aduc ploșnițele din vacanță prin valize
„Trebuie să înțelegeți că, în realitate, nimeni nu este în siguranță, evident că există factori de risc, dar în realitate, puteți lua ploșnițe oriunde și le puteți aduce acasă”, a spus el.
În urmă cu trei ani, guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploșnițelor, care include un site web dedicat și o linie telefonică de informare, pe măsură ce numărul insectelor a crescut.
Dar Gregoire a spus că, în ciuda acestui plan, „există 3,6 milioane de oameni care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului”.
Un expert de la organismul național de sănătate din Franța, Anses, a spus că problema este „un fenomen emergent în Franța și aproape peste tot în lume”.

Paris is struggling with a major bedbug infestation ahead of hosting the 2024 Olympic Games, with residents sharing photos of bedbugs from trains and movie theaters pic.twitter.com/Gu1C8SNdkF
— NOVO Gazette (@novogazette) September 29, 2023

„Se datorează în principal mișcării oamenilor care călătoresc, a faptului că oamenii stau în spații de cazare pe termen scurt și aduc înapoi ploșnițele în valize sau în bagaje”, a declarat Johanna Fite de la departamentul de evaluare a riscurilor Anses pentru CNN.
Ploșnițele au devenit rezistente la insecticid
Ea a adăugat că a existat o „escaladare” a problemei,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!