Press "Enter" to skip to content

[VIDEO] MUREȘ: Proteste și acuzații cu iz PENAL în scandalul de la Corunca; Poliția, în slujba grupurilor de interese

Distribuiți acest articol!

De câteva săptămâni în comuna Corunca din județul Mureș a izbucnit un adevărat conflict între cetățeni și un așa zis investitor, Cristian Augustin Cioban, fost director la Romgaz și al R.A.R. Cetățenii acuză că interesele financiare sunt foarte mari, iar Poliția Mureș s-a pus în slujba mafiei, astfel și-a uitat menirea.

Presa maghiară a relatat astăzi despre evenimentele din Corunca unde cu mari eforturi cetățenii au reușit să blocheze cu propriile mașini amplasarea ilegală a unor dale de beton pe drumul aflat în vecinătatea proprietății lui Cioban Cristian. Din păcate, în imagini se observă cum Poliliția Mureș intervine în favoarea investitorului local și îi intimidează pe cetățeni.

„În fața ochilor comandantului poliției din Miercurea Nirajului, Suciu Ciprian, și, cu acordul său tacit, o macara care ieșea din spatele unui gard de sârmă al unui teren privat a ridicat o dală de beton peste o mașină parcată pe drum și a ținut-o deasupra mai mult de un sfert de oră. Șeful poliției rurale, care, în loc să pună capăt incidentului, începe să facă măsurători topografice cu subordonații săi.”, notează publicația de limbă maghiară Kronica Online.

Protestatarul Daniel Cheșa consideră că acțiunea privată a ofițerului de poliție nu este o coincidență: soția investitorului Cristian Cioban, este un angajat important al poliției județene. Prezumția sa este alimentată de o altă măsură a poliției din ultimele zile: autoritățile au plasat un semn de circulație care interzice așteptarea lângă parcela deținută de Cristian Cioban. În același timp, patrulele poliției pe stradă au devenit permanente.

Cetețeanul Daniel Cheșa afirmă că soția dlui Cioban, Andreea Pop, ofițer de poliție la IPJ Mureș, în cadrul Serviciului de Control intern, structură care investighează polițiștii, iar în trecut a fost purtătoare de cuvânt în IPJ MUREȘ, ”ceea ce-i asigură o aparentă imunitate dlui investitor imobiliar în fața oricărui “amărât” de polițist mureșean.”

„Din spusele oamenilor, de 7 ani, de când Dumitru Bâltag este în fruntea IPJ Mureș, toți șefii de secții, de poliții orășenești și de servicii nu sunt titulari pe posturi, sunt doar împuterniciți șefi, ca sa poată să-i schimbe cum vrea el și să-i poată controla. În aceeași situație se află și servilul-șef, Suciu. Această practică dictatorială de supunere necondiționată față de “el capo di tutti capi” trebuie să dispară din secțiile de poliție mureșene.„, afirmă Daniel Cheșa.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!