Press "Enter" to skip to content

Valeriu Gheorghiță amenință primarii cu carantină dacă nu încurajează oamenii să se vaccineze

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, amenință primarii cu carantină dacă nu încurajează oamenii să se vaccineze. „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localitățile”, a declarat acesta, precizând că la toamnă pot să apară astfel de situații odată cu începerea valului 4 de pandemie.
„Dacă nu avem o rată de acoperire vaccinală suficientă încât să se încetinească răspândirea infecției în cadrul populației suntem la risc de un nou val 4. Nu este speculație, este, din păcate, o realitate cu care ne vom confrunta. Dar ce ține de noi este să diminuăm amplitudinea”, a explicat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă din această săptămână.
El i-a avertizat pe primari că riscă să aibă din nou localitățile introduse în carantină dacă localnicii nu se vaccinează în număr mare. „Tocmai din acest motiv am propus reorganizarea activităților de vaccinare, în special rural, să avem un calendar clar și detaliat al activităților de vaccinare în fiecare localitate în parte, pe de o parte pentru că estimăm apariția acestui val de îmbolnăviri. Și nu vrea să ne trezim în toamnă cu localități care să spună că la ei nu au ajuns vaccinuri”, a mai spus acesta.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!