Press "Enter" to skip to content

Vaccinarea anti-COVID. Care sunt simptomele infectării COVID-19 după vaccinare?

Distribuiți acest articol!

S-au făcut cercetări, în ce privește infectarea cu COVID-19 după vaccinare, pentru circa 1,1 milioane de persoane care au fost imunizate în perioada decembrie 2020 – mai 2021.

Din cei aproximativ 1,1 milioane de persoane, 2.278 s-au infectat cu coronavirus după vaccinare, ceea ce reprezintă doar 0,2%, iar pentru cei imunizați cu ambele doze, procentul este de 0,03%.

Infectare COVID după vaccin. Care sunt simptomele?

Mai jos sunt menționate simptomele care sunt întâlnite în mod regulat în cazul celor infectați după imunizarea anti-COVID.

1.Strănutatul nu este un simptom al coronavirus, în mod normal, dar cercetătorii recomandă monitorizarea atentă a acestuia.

2.Problemele respiratorii sunt, probabil, cele mai evidente simptome. Deși pot avea și alte cauze, acestea sunt un semn de alarmă dacă crezi că ai putea avea COVID-19.

3.Durerile de urechi nu sunt nici ele un simptom prea cunoscut, dar dacă sunt resimțite în zilele de după imunizarea anti-covid, nu ar trebui ignorate.

4.Inflamarea ganglionilor, deși foarte rar întâlnit, simptomul acesta trebuie și el verificat atent.

Infectare COVID după vaccin. Perioada recomandată pentru imunizare

De asemenea, Ministerul Sănătății a transmis, în luna martie, care este perioada ideală pentru a te vaccina, dacă ai fost infectat cu COVID-19, prezentând trei scenarii.

„Experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele care au fost deja infectate cu COVID-19, deoarece nu a fost stabilită durata imunității dobândite în urma bolii, aceasta putând varia de la o persoană la alta.

Pentru persoanele care s-au infectat înainte de prima doză a vaccinului, specialiștii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

Pentru persoanele care s-au infectat după prima doză de vaccin, specialiștii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

Pentru persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă este recomandat să aștepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea acestuia.”

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!