Press "Enter" to skip to content

Vacanțe la munte mai scumpe cu 15% în perioada iernii: „Suntem într-un context pandemic care nu ne permite foarte multe variante”

Distribuiți acest articol!

Potrivit hotelierilor, tarifele la cazări vor crește cu 15% din această iarnă.

Dacă iarna trecută turiştii plăteau pentru o noapte de cazare într-un apartament aproximativ 550 de lei, în acest an, tariful va ajunge la 650 de lei pe noapte.

„Vorbim de un sezon de iarnă în care oricum prețurile sunt putin mai mari, și vorbim de această dată și de adaptarea lor la vremurile pe care le trăim. Însă trebuie să ne gândim că în afară de prețul utilităților care a explodat suntem într-un context pandemic care nu ne permite foarte multe variante”, a declarat pentru Digi24, Roxana Cojocea, președinte Asociația de Turism Poiana Brașov.

Chiar dacă valul 4 al pandemiei de COVID-19 a lovit din plin România, românii speră să își petreacă vacanța de iarnă în siguranță la munte.

Patronii din domeniul hotelier speră ca autorităţile vor adopta măsuri fiscale pentru a-i ajuta să se descurce şi să-şi păstreze angajaţii, mai ales că şi salariul minim pe economie va crește cu peste 10% .

„Noi anul trecut nu am scumpit deloc, am vândut la același preț ca în 2019. Dacă ne gândim că în acest an vom avea o creștere de 15% la prețul din 2019, e o creștere naturală, 7% pentru fiecare an”, a transmis Gabriel Roşca, manager hotel.

CITEȘTE ȘI

Munții Apuseni, incluși într-un Top 20 al celor mai frumoase locuri din Europa

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!