Press "Enter" to skip to content

Ursula von der Leyen și-a mărit salariul, în timp ce europenii sunt puși să strângă cureaua – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (64 de ani) așteaptă cu nerăbdare un salariu cu șapte procente mai mare și acum încasează mai mult de 31.000 de euro pe lună.
Președinta Comisiei UE, Ursula von der Leyen (64 de ani) a câștigat până acum 29.205 de euro pe lună, cu indemnizații chiar și în total în jur de 34.000 de euro. Acum salariul ei de bază va crește acum cu mai mult de 2000 de euro, la 31.250 de euro pe lună. Dacă se adaugă alte beneficii, von der Leyen ajunge chiar la aproximativ 36.000 de euro pe lună.
În comparație, portofelele celorlalți 705 de eurodeputați se umflă destul de „puțin”: salariile lor cresc cu aproximativ 700 de euro, până la 10.495 de euro pe lună.
Salariile de bază cresc și pentru oficialii UE: cel mai mic este acum de 3272 de euro(creștere: 214 de euro), cel mai mare crește cu 1483 de euro până la 22.646 de euro. Alocațiile vin pe deasupra.
Totul este finanțat de contribuabilii UE! Michael Jäger, secretarul general al Asociației Contribuabililor Europeni, a criticat deja în iulie anul trecut că acesta a fost „autoservire nerușinată din partea sectorului public”.
În timp ce conducerea politică a UE cerea deja economii de la cetățeni, ei înșiși nu au dat un exemplu bun. „Asta arată cât de departe a ajuns Europa de oameni”, a spus Jäger.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!