Press "Enter" to skip to content

Urechi de porc, retrase de urgență din Auchan Cluj: „Aveau un miros înțepator și suprafața mâzgoasă” FOTO

Distribuiți acest articol!

Sănătate

Protecția Consumatorului Cluj a retras de urgență din magazinele Auchan din Cluj-Napoca produsul „urechi de porc crocante” pentru că era stricat. Inspectorii au aplicat amenzi de 60.000 de lei după control.

Urechi de porc, retrase de urgență din Auchan Cluj / Foto: Protecția Consumatorului Cluj

În urma verificării aspectelor sesizate de un grup de consumatori, Protecția Consumatorilor Cluj a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Auchan România SA, punct de lucru str. Al. Vaida Voievod si Bulevardul Muncii, Cluj-Napoca, în data de 03 octombrie 2022.Foto: Protecția Consumatorului ClujCa atare, doua echipe de control  au verificat  respectarea prevederilor legale în domeniu, la punctele de lucru menționate, fiind identificate mai multe nereguli, după cum urmează: Podusul „Urechi de porc crocante” producător Integra New SRL, cu data limită de consum 09.10.2022, lot 2709P2, după deschiderea ambalajelor s-a contatat faptul că prezenta un miros înțepator nespecific produsului,  care avea suprafața mâzgoasă și prezenta modificări organoleptice, produsele fiind improprii consumului uman   Etichetarea produsului nu respecta pervederile legale incidente, aferente metodei de afumare, si denumirea de „crocant”Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat două amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei.Totodată, a fost retras de la comercializare a întregul lot de produse menționat, din toata rețeaua națională, în cantitate totală de 60 kg, produse în valoare de circa 3.500 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Promoții înșelătoare la Kaufland Mărăști! ANPC, în control: „Legume și fructe cu mucegai, vitrine cu mâzgă, mizerie” VIDEO/FOTO
50 de magazine Auchan amendate de ANPC și 14 ÎNCHISE. S-au găsit alimente expirate, mucegăite și mizerie

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!