Press "Enter" to skip to content

Un vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, va fi administrat în toamnă în Germania

Distribuiți acest articol!

Sănătate

Experții în sănătate au găsit o modalitate de a adapta vaccinul anti-COVID-19 la varianta Omicron a virusului. Imunizarea cu acest tip de vaccin va începe în toamnă în Germania.

Un vaccin anti-COVID, adaptat la varianta Omicron, va fi administrat în toamnă în Germania/ foto: pixabay.com

Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunţat duminică ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează dpa.„Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron – ne aşteptam acest lucru în septembrie”, a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sonntag. Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News Faptul că noi variante de coronavirus apar în continuare a făcut „mult mai dificil să ne pregătim pentru mutaţii”, a mai spus Lauterbach. „Este foarte posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi cea mai mortală variantă”, a mai spus el.Incidenţa pe şapte zile în Germania a scăzut sub 1.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori în această săptămână, pentru prima dată din ianuarie. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori sâmbătă, o scădere semnificativă faţă de media de vineri de 1.001 cazuri.  

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea anti-COVID, doar la medicii de familie de la 1 iulie. Vouchere de 100 lei pentru cei care se vaccinează
Avertisment medic: Varianta Omicron ucide de două ori mai mulţi oameni în România decât în ţările cu rata mare de vaccinare

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!