Press "Enter" to skip to content

Top 15 județe după creșterile salariale. Salariile din Cluj au crescut cel mai mult în pandemie

Distribuiți acest articol!

Salariile medii nete din Cluj și Timiș au crescut cel mai mult în pandemie, fiind urmate de județele Constantanța și Sibiu, înregistrând creșteri destulde mari în perioada iulie 2019 – iulie 2021, potrivit datelor deținute de Institutul Național de Statistică. 

Cluj și Timiș, județe prospere

Cluj, Timiș și chiar și Sibiu sunt niște județe prospere în care economia a continuat să progreseze chiar și în anul pandemic 2020, față de București, Capitala României, care nu a ținut pasul cu creșterile salariale.

„Timiş şi Cluj, chiar şi Sibiu, sunt judeţe prospere, unde economia progresează, cu lideri industriali care continuă să se dezvolte după anul pandemic 2020. Sunt şi judeţe unde se înregistrează şi o tensiune deosebită în piaţa muncii, unde concurenţa dintre angajatori este acerbă. Acest context determină şi o presiune în creştere pe salarii. Constanţa poate fi într-o situaţie diferită, profilul economic al judeţului nu este acelaşi. Considerăm că aici creşterea salariilor este legată în principal de sezonul estival, un sezon care a fost foarte bun, dar unde angajatorii s-au confruntat şi ei cu lipsa forţei de muncă“, a explicat pentru zf.ro Raluca Pârvu, business manager la BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

În Cluj și Timiș s-a înregistrat aceeași creștere – salariile medii nete au crescut cu 22% în perioada iulie 2019 – iulie 2021, în timp ce Constanța și Sibiu au avut creșteri de 18%.

În Cluj, salariile au crescut de la aproximativ 3.500  de lei net (cât era în iulie 2019) la aproape 4.300 de lei (cât era în aceeaşi lună din anul 2021), scrie sursa citată. În Timiş, salariul mediu net pe judeţ a crescut de la aproximativ 3.120 de lei la aproape 3.800 de lei în această perioadă.

Topul județelor la creșterile salariale

Top 15 județe din România după evoluția salariului mediu net în perioada iulie 2019-iulie 2021: 

– Cluj 22%
– Timiș 22%
– Constanța 18%
– Sibiu 18%
– Bihor 17%
– Mureș 16%
– Alba 15%
– București 15%
– Olt 15% 
– Brașov 14%
– Tulcea 14%
– Vâlcea 14%
– Călărași 13%
– Dolj 13%
– Hunedoara 13%

Mai multe detalii despre creșterea salariului mediu net pentru fiecare județ (inclusiv sumele salariuului net în iulie 2019, iulie 2020 și iulie 2021) puteți vedea în fotografia a doua din galeria foto atașată articolului. Sursa tabelului este zf.ro.

CITEȘTE ȘI:

Dezvoltatorii anunță că apartamentele se vor scumpi cu 30%. Prețurile în Cluj-Napoca, în continuă creștere

Prețuri exagerate la benzină și motorină. Prețurile din Cluj se apropie de cele din Capitală

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!