Press "Enter" to skip to content

Tensiuni între partidele PNL și USR-PLUS. Premierul Florin Cîțu așteaptă demisia ministrului Vlad Voiculescu

Distribuiți acest articol!

Prim-ministrul este supărat pentru felul în care actualul ministru al Sănătății a înțeles să lucreze în echipa guvernamentală – mai precis că acesta a creat ”un stat în stat la Ministerul Sănătății” sabotând acțiunile Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) condus de Raed Arafat și campania de vaccinare prin piedicile permanente puse colonelului Valeriu Gheorghiță, medicul care se ocupă de coordonarea campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19

Ce a umplut paharul răbdării premierului a fost publicarea datelor despre vaccinare. Ministrul, ”de capul lui”, a decis să le facă publice fără a ține cont de DSU și de structura care se ocupă de vaccinare la nivel național, astfel că în spațiul public au ieșit date care contraziceau flagrant ceea ce prezenta Grupul de Comunicare Strategică și, deci, oficial, statul român.

”Problema nu au fost neapărat datele în sine. Ele citite corect nu ar fi arătat la fel cum par atunci când sunt citite brut și de persoane neavizate. Problema mare a fost încercarea lui de a trece peste tot și toate și, deși au fost instituite protocoale stricte, nu i-a păsat de nimic”

Tensiunile din Coaliția PNL-USR/PLUS-UDMR se acutizează. La vârful Coaliției, premierul Florin Cîțu i-a cerut președintelui USR, Dan Barna, retragerea din Guvern a lui Vlad Voiculescu. Potrivit acelorași surse, Dan Barna nu ar fi spus un NU apăsat, dar a lăsat să se înțeleagă că ”tot răul” vine dinspre Dacian Cioloș, care îl susține și l-a impus pe Vlad Voiculescu și care luptă să preia la apropiatul congres conducerea partidului rezultat din fuziunea USR și PLUS.


Distribuiți acest articol!