Press "Enter" to skip to content

Suspendarea grevei profesorilor între dezamăgire și frustrare: Prostocrația a învins democrația – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Suspendarea grevei profesorilor lasă un gust amar, multă dezamăgire și frustrare în rândul celei mai umilite categorii profesionale din România în ultimii 33 de ani. Imaginile cu zecile de mii de profesori de pe Calea Victoriei, de pe Podul Basarab și de la poarta Cotrocenilor ne-au arătat că mai există speranță în această țară blestemată. Profesorii au jucat rolul adolescenților de la Mineriada din 13-15 iunie 90′. Au crezut că pot schimba lumea, dar au fost aspru pedepsiți pentru îndrăzneala lor. De data asta nu a mai chemat nimeni minerii să curețe străzile de ”golanii” care au cerut salarii mai mari. Mineri nu mai avem. Minele s-au închis. În schimb avem Securitatea și hidra PCR(PSD-PNL).

O întrebare retorică a unui profesor:

„E ceva ciudat în felul cum s-a terminat. Este discrepanța prea mare între imaginea de pe podul Basarab și faptul că imediat s-a suspendat greva. Mă așteptam să ia amploare, nu să se fâsâie. Ceva nu se leagă.”

Se leagă, dar nu știm noi muritorii de rând.

Într-o ședință de joi la Băneasa au decis niște băieți cu multe stele pe umeri că dulapul are nevoie de liniște de ziua lui. El însuși a enunțat: ”Cum îndrăznește cineva…”

Anual se strâng din banii voștri circa 32 de milioane de euro la sindicatele ce hrănesc hidra PCR(PSD-PNL), iar la un semnal toți membrii de partid și de stat au decis pentru voi.

În sindicatele conduse de grupările mafiote ale Securistanului avem un procent de peste 90% din angajații din educație și conform legii dialogului social, sindicatele au adoptat un statut în care este prevăzută o anumită sumă de bani, contribuția fiecărui membru de sindicat, sumă care nu poate fi mai mare de 1% din salariul brut.

Sindicatele din educație au stabilit drept cotizație un procent de 0,5 din salariul brut, în medie, un profesor cotizează pentru sindicat aproximativ 40 de lei/lună, în învățământul preuniversitar din România lucrează aproximativ 386.000 de cadre didactice și personal auxiliar care aduc sindicatelor venituri de aproximativ 14.000.000 lei/lună, însă în niciun statut nu am observat să fie prevăzut un procent de 10-15% pentru fondul de grevă din suma reținută depus într-un cont separat, exact pentru astfel de situații. Trebuie precizat faptul că Legea nu condiționează colectarea acestui fond, dar pe perioada grevei membrii de sindicat nu sunt plătiți și din acest motiv sindicatele ar fi trebuit să constituie fondul ca o garanție pentru remunerarea greviștilor.

Banii donați lunar de profesori nu prea ajung niciodată la profesori ci la cloaca mafiotă a Securistanului, a membrilor de partid și de stat ce țin în viață hidra PCR(PSD-PNL). Am discutat cu mulți profesori, am văzut fluturașele de salariu și nu am auzit pe unul să beneficieze de ceva din aceste cotizații. Toți mi-au transmis că doar șefii de sindicate, directorii, șefii de inspectorate și neamurile lor beneficiază de aceste privilegii, nicidecum profesorul de rând. O să încercăm ceva pe la Curtea de Conturi,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!