Press "Enter" to skip to content

Surpriza post-alegeri? Un ziar apropiat democraților invocă posibilitatea ca Biden să fie înlăturat din cauza sănătății mintale precare – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Starea precară a sănătății mintale a președintelui Joe Biden ar putea fi invocată pentru revocarea din funcție a acestuia, susține o publicație  apropiată democraților din Statele Unite, într-un comentariu surpriză publicat cu doar câteva zile înainte de alegerile intermediare din Statele Unite. Îndepărtarea liderului democrat de la Casa Albă s-ar putea face cu ajutorul celui de-al 25-lea Amendament la Constituția Americii.
Într-un material neașteptat publicat de ziarul online care este apropiat Partidului Democrat, The Hill a scris că poate veni momentul în care americanii vor trebui să aibă „o conversație serioasă despre un subiect foarte incomod: sănătatea mintală a președintelui Biden.”
Publicația precizează că aceasta „este o conversație pe care stânga și mass-media au impus-o publicului” în timpul fostului președinte, republicanul Donald Trump. Acuzațiile potrivit cărora președintele Trump „nu era apt din punct de vedere mintal pentru această slujbă și trebuia să fie revocat din funcție au început cu seriozitate imediat după învestirea sa” în funcția de lider la Casa Albă, în ianuarie 2017.
După un an, în ianuarie 2018, întrebările despre „aptitudinea mintală a lui Trump pentru sarcinile grele ale președinției” l-au determinat pe acesta să ceară medicului său oficial să-i administreze un test cognitiv.
De asemenea, membrii Congresului au solicitat Congressional Research Service – un institut nepartizan de cercetare în domeniul politicilor publice al Congresului care funcționează în cadrul Bibliotecii legislativului de la Washington – să ofere o imagine de ansamblu asupra istoriei și scopului celui de-al 25-lea Amendament la Constituția SUA, precum și în legătură cu procesul privind demiterea unui președinte.
În decembrie 2019, 350 de psihiatri și alți profesioniști din domeniul sănătății mintale au semnat o petiție în care susțineau că sănătatea mintală a lui Trump se deteriora rapid.  Documentul a apărut în plină dramă politico-legală a eforturilor de demitere a președintelui republican, acuzat că a condiționat acordarea unui ajutor militar Ucrainei de anchetarea pentru corupție a fostului vicepreședinte democrat în Administrația Obama, Joe Biden.
Democrații, majoritari în acel moment în Camera Reprezentanților, au susținut că liderul de la Casa Albă a exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru a-l compromite pe fostul vicepreședinte democrat și pe fiul acestuia, Hunter Biden, care era plătit de compania ucraineană Burisma, activă în domeniul energetic, deși nu avea nicio pregătire în domeniu. În cele din urmă, procedura de impeachment împotriva lui Trump a eșuat în Senatul republican.
Democrații chiar au încercat atunci să înființeze un „organism de evaluare a dizabilităților prezidențiale,” pentru a ajuta la procesul de înlăturare. Eforturile lor însă nu au reușit.
Acuzațiile privind sănătatea mintală a lui Trump au căpătat o urgență reînnoită imediat după alegerile din 2020 și revolta din dealul Capitoliului, din 6 ianuarie 2021. După aceste incidente, Trump a fost pus din nou pus sub acuzare de democrații din Congres, fiind acuzat de incitare la insurecție a mulțimii care a atacat Congresul la 6 ianuarie. Și acest efort de înlăturare din funcție a fost respins din cauză că democrații nu au reușit să strângă suficiente voturi in Senat.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!