Press "Enter" to skip to content

Sultanul Grindeanu are 42 de persoane cu mandate provizorii, numite pe moșia sa de la Transporturilor – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Ministerul Transporturilor a fost în centrul atenției în ultimele luni, prin accidentele repetate sau prin funcționarea defectuoasă a companiilor pe care le coordonează. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, caută vinovați în guvernele trecute.
Una dintre marile probleme perpetuată în administrația din România o reprezintă mandatele interimare ale conducerii instituțiilor de stat. Desigur, nu este ilegal, dar mandatul interimar ar trebui să fie o excepție, nu o practică generalizată, pe termen lung.
Interimatul înseamnă comandă politică totală asupra instituțiilor repective, dar în multe cazuri și management defectuos sau corupție. În România, interimatul s-a extins de la spitale, la instituții de învățământ sau de administrația.
Iată doar șapte exemple de instituții ale Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, unde există mandate provizorii ale conducerii:

Compania Tarom,
Romatsa,
Regia Autonomă Registrul Auto Român,
Societatea Națională de Transport feroviar de Marfă CFR Marfă SA,
Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați,
CN APDF SA Giurgiu,
CN APDM SA Galați.

În total, 42 de persoane au mandat provizoriu pe funcțiile pe care le dețin:

Romatsa, consiliul de administrație, mandate provizorii – 8 persoane.
Societatea Națională de Transport feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA, consiliul de administrație, mandate provizorii – 7 persoane.
Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați, Consiliul de Administrație, mandate provizorii – 7 persoane, în frunte cu președintele, dar și directorul general, 8 în total.
Regia Autonomă Registrul „Auto Român”, consiliul de administrație, mandate provizorii – 7 persoane.
Compania Tarom, consiliul de administrație, mandate provizorii  – 7 persoane.
Componența consiliului de cdministratie al Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” SA (CN APDF SA Giurgiu), administratori provizorii  – 6 persoane.
Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Maritime SA (CN APDM SA Galați), mandate provizorii – 6 persoane.

Studiu de caz: Romasta
Pentru exemplificarea am ales o companie extrem de importantă care se ocupă de organizarea, dirijarea și controlul traficului aerian.
„Romatsa asigură conducerea și dezvoltarea unitară a activităților de dirijare a aeronavelor aparținând utilizatorilor sau operatorilor, promovează armonizarea și integrarea în sistemul specializat european (EUROCONTROL), asigură, împreună cu Ministerul Apărării Naționale, utilizarea coordonată a spațiului aerian al României de către aviația civilă și militară”, potrivit instituției.
Din consiliul de cdministrație al Romatsa fac parte: Elena Zinica Olteanu, Ion Cupă, Eduard Grama, Felix Corneliu Ardelean, Nicolae Sebastian Ciolan, Corvin Nedelcu, Teodora Elena Preoteasa și David Alexandru Burghiu, toți opt cu mandate provizorii.
Consiliul de Administrație al Romatsa
Ofițer de poliție cu ascensiune remarcabilă în administrație
Biografia lui David Alexandru Burghiu, ca de altfel și declarația de avere, se detașează de departe de ale celorlalți. Alexandru Burghiu a a vut un traseu profesional absolut surprinzător, sărind din poliție direct în conducerea marilor companii de stat.
Acesta a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, între 2004 și 2008, implicit Facultatea de Drept, urmată de un master la Universitatea Națională de Apărare Carol I, de doar un an de zile,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!