Press "Enter" to skip to content

Se scumpesc din nou apartamentele la Cluj! Cum explică agenții imobiliari

Distribuiți acest articol!

Piața imobiliară din Cluj nu a scăzut foarte tare în pandemie, ba chiar a urcat pe segmentul vânzărilor de apartamente. La un an de la debutul pandemiei, piața imobiliară din Cluj a avut o creștere constantă, mai exact de 14%, potrivit unei analize făcute de agenția imobiliară Blitz.

Propietarii se pregătesc să ridice prețurile apartamentelor

Chiar dacă chiriile au mai scăzut în perioada pandemiei, fapt declanșat de plecarea studenților, se pare că propietarii din Cluj se pregătesc să mărească prețurile, deoarece mulți se așteaptă ca din toamnă să se deschidă facultățile. Același lucru se întâmplă și pe partea de vânzări.

Monitorulcj.ro a luat legătura cu Florin Giurgiu, agent imobiliar specializat pe vânzări, pentru a afla care este situația actuală pe piața imobiliară din Cluj.

În ceea ce privește vânzările aprtamentelor, prețurile s-au menținut în majoritatea cartierelor din Cluj-Napoca, însă două cartiere, Gheorgheni și Mărăști, au cunoscut o ușoară creștere a prețurilor.

„Prețul apartamentelor s-a menținut în mare parte, însă în zonele Gheorgheni și Mărăști au crescut puțin, deoarece vânzătorii mizează mult pe reînceperea activității școlare”, a declarat pentru monitorulcj.ro Florin Giurgiu, agent imobiliar specializat pe vânzări.

Având în vedere că lucrurile revin la normalitate, după an de pandemie, vor exista creșteri pe piața imobliară, deoarece materialele de construcție s-au scumpit cu aproximativ 20% în această perioadă.

„Da, apartamentele se vor scumpi, mă refer la construcțiile noi. S-au scumpit elementele de bază: betonul, fierul, cam toate materialele de construcție chiar și transportul. Este foarte probabil să se deschidă facultățile și să venim la normalitate, iar atunci este clar că se vor scumpi apartamentele”, a explicat agentul imobiliar.

De ce sunt atât de scumpe apartamentele în Cluj-Napoca?

Clujul este cunoscut pentru prețurile foarte mari de pe piața imobiliară, iar majoritatea oamenilor condamnă cumpărătorii, care „dau cât se cere”. Cu toate acestea, agentul imobiliar a explicat că acest lucru nu este adevărat, ci prețurile sunt făcute în funcție de cerere de pe piață, care în Cluj este foarte mare.

„Cei ce spun că «este prost cel care dă, nu cel care cere» nu vor să înțeleagă sistemul. Cererea este foarte mare, sunt zile în care colegii mei merg la vizionarea unui apartament de 3-4 ori, asta cu agenție cee ace înseamnă că se plătește și un comision, dar sunt mulți și cei care merg fără agenție”, a spus Florin Giurgiu.

Un bloc din Cluj-Napoca a vândut 95% din apartamente, chiar dacă încă nu s-a construit

Cererea de cumpărare este foarte mare în Cluj-Napoca, mulți oameni cumpără apartamentele când sunt în stadiu de proiect. Un exemplu ar fi construcțiile noi de pe strada Paris din Cluj-Napoca, unde s-au vândut zeci de apartamente, chiar dacă blocul încă nu este ridicat.

„Sunt blocuri de exemplu pe strada Paris, care s-au vândut 95% din stadiul de proiect. Mai exact din 75 apartament s-au vândut 72, iar blocul încă nu era ridicat”,

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!