Press "Enter" to skip to content

Scumpiri: Benzina ar putea ajunge la 9 lei litrul – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Prețul benzinei și motorinei ar putea să crească în perioada următoare, ca urmare a deciziei Guvernului de a impune taxe suplimentare asupra companiilor din industria petrolului și gazelor.  Potrivit specialiștilor din domeniu, prețul carburanților ar putea atinge 9 lei pe litru.
Ministrul de Finanțe recunoaște posibilitatea creșterilor de preț și consideră că acestea ar putea fi considerate nedrepte pentru cetățeni, mai ales în contextul în care companiile din acest sector înregistrează profituri semnificative.
Guvernul a decis să impună o suprataxare suplimentară de 0,5% din cifra de afaceri pentru companiile active în industria petrolului și gazelor, acestea fiind deja supuse plății unei taxe de solidaritate. În plus, costurile legate de exploatarea resurselor naturale vor înregistra o creștere semnificativă.
„E un lucru absolut firesc, în contextul în care discutăm de exploatarea bogăţiilor României şi de cifre de afaceri de ordinul zecilor de miliarde şi un profit net consistent”, spune Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.
Specialiștii susțin că măsurile vor avea un impact asupra prețului la benzinării. Prețurile benzinei și motorinei ar putea să depășească 8 lei pe litru.
Ministrul de Finanţe speră că majorarea taxelor nu va avea un impact negativ asupra preţului carburanţilor: „Sper din tot sufletul ca aceste influenţe care rezultă din aplicarea acestui procent care se ridică la ordinul de 100 milioane de lei, impact bugetar, sa nu fie acesta motivul pentru o eventuală creştere a preţului la carburanţi. Ar fi nedrept pentru oameni şi total injust ca o sarcină fiscală dintr-un profit consistent sa fie mutată în sarcina oamenilor. Există o posibilitate? Nu ştiu, e decizia companiei.”

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!