Press "Enter" to skip to content

Roșia Montană – prețul corupției! PSD, partidul complice la cel mai mare tun financiar dat României – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

România este bună. Bună de plată! Din nou! Potrivit informațiilor date „pe surse” de Guvernul Ciolacu, va urma să plătim despăgubiri de peste 2 miliarde de dolari dacă vom pierde procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană. În procesul cu statul român, compania a solicitat inițial, prin actele depuse la dosar, despăgubiri în valoare de 3,3 miliarde de dolari. Decizia va fi anunțată pe 10 februarie. Ce carte va juca însă PSD, partidul care se face vinovat de catastrofa economică ce ar urma să se abată asupra noastră? Dacă pentru nevoile fermierilor și ale transportatorilor nu a găsit resurse, va găsi oare bani să plătească PREȚUL CORUPȚIEI? 

Mare adevăr a scăpat Marcel Ciolacu în momentul în care s-a plâns de asta… Însă ”tâmpeniile făcute de alții” i-au fost mai aproape decât ar vrea el să lase impresia… George Maior a fost șef al SRI și senator de Alba, primul politician român care a discutat cu reprezentanții Gabriel Resorces. Premierul Ponta, finul lui Maior, nu e nici el străin de această combinație de tip mafiot. Și asta pentru că Gabriel Resources a invocat, în momentul în care și-a formulat pretențiile la Washington, tocmai declarațiile făcute de Victor Ponta din calitatea sa de la acea vreme de șef al Guvernului, nimeni altul decât propriul său consilier onorific. Mai românește spus, sfătuitor. 

Pentru cei care nu-și mai aduc aminte, în toamna anului 2013, când proiectul de lege specială de distrugere a Roșiei Montane a scos zeci de mii de oameni în stradă, micul și nevinovatul Victor Ponta a declarat că, ”dacă legea nu va fi adoptată de Parlament, România va plăti despăgubiri de miliarde dolari”. Culmea! Declarația se regăsește în motivările avocaților Gabriel Resources pentru a justifica pretențiile lor.

Mărul otrăvit

Lista responsabililor este lungă, însă în fruntea ei sunt nume sonore. Desigur, responsabilitatea revine, în primul rând, partidului-mamă PSD, păstorit la acea vreme de Victor Ponta. Îi mai amintim aici pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care, în calitate de ministru al Industriilor, în 1997, a acoperit listarea ilegală la bursele din Canada a companiei miniere, pe Adriean Videanu, ministru al Energiei, care l-a adus în afacere pe penalul internațional Benny Steinmetz, în 2009, penal pe care l-a adus cu girul altui susținător celebru al proiectului și al companiei, Traian Băsescu. 

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!