Press "Enter" to skip to content

Republica Moldova: Partidele unioniste aderă la AUR. După USB și PPR, Partidul Liberal și-a anunțat decizia

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Forțele unioniste din Republica Moldova aderă la proiectul Alianței pentru Unirea Românilor. După formațiunile Uniunea Salvați Basarabia (USB) și Partidul Popular Românesc (PPR), a venit vremea ca Partidul Liberal să anunțe că se alătură AUR pentru a face front comun la alegerile parlamentare din 11 iulie.
„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianța pentru Unirea Românilor, care a obținut un rezultat excepțional în cadrul alegerilor parlamentare din România.  Necesitatea opțiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară. Ajunge cât am mizat pe votul util. Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR. Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.
Decizia a fost salutată de președintele Alianței pentru Unirea Românilor, liderul unionist, Vlad Bilețchi, care a declarat că astăzi asistăm la un moment istoric.
„Cel mai important lucru pe care-l putem face acum este să dăm dovadă de unitate în jurul aceluiași ideal. Alianța pentru Unirea Românilor nu este un proiect la București și altul la Chișinău, ci este un proiect pan-românesc, care nu recunoaște hotarul nedrept de pe Prut. Noi nu ne propunem să participăm la alegeri de dragul participării, dar suntem ferm convinși că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză națională, putem obține un rezultat de cel puțin 10% în acest timp foarte scurt. Fac apel repetat către liderul PUN, Octavian Țîcu, pentru ca toate forțele unioniste să fie împreună”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi.
Și liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a declarat că AUR a reușit, într-un timp foarte scurt, să pună bazele reunificării printr-un proiect politic care va scrie istorie la Chișinău.
„A venit timpul ca Basarabia să ajungă acasă – în România. Cauza reunificării este tot mai aproape de realitate, întrucât acum avem șansa istorică să aducem Unirea pe agenda atât a Parlamentului de la București, cât și a Parlamentului de la Chișinău. În ceasul al 12-lea, unioniștii se trezesc și conștientizează că uniți suntem puternici”, a precizat liderul USB, Valeriu Munteanu.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!