Press "Enter" to skip to content

Raport al Serviciului de Informații din R. Moldova: Dodon și Plahotniuc au furat ajutoarele umanitare donate de România

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Directorul Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova Alexandr Esaulenco prezintă într-un raport modalitatea prin care sunt jefuite ajutoarele donate de România de către acoliții lui Igor Dodon, personaje implicate într-o schemă criminală prin care a fost devalizată Întreprinderea de stat Căile Ferate ale Moldovei cu impresionanta sumă de peste 84 de milioane de dolari, totul fiind orchestrat de oligarhul Vladimir Plahotniuc sub protecția președintelui statului la acea dată(Dodon Igor).

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a prezentat cu surle și trâmbițe venirea ajutoarelor(motorină) din România

„Săptămâna începe cu o veste bună – ajutorul atât de necesar pentru agricultorii afectați de secetă a ajuns în Moldova. Prima tranșă de 1.200 de tone din cele 6.000 de tone de motorină donate de România Republicii Moldova a ajuns la stația Ocnița de unde Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure distribuția acesteia către agricultori. Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu! Mulțumim, România, pentru că ne ești alături și în vremuri grele, și în vremuri bune. Vom monitoriza atent procesul de distribuție a motorinei – acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect.”

Veaceslav Negruță – consilierul președintelui Maia Sandu a organizat o ceremonie la sosirea primei tranșe de 1200 de tone de motorină din România. Interesant ar fi să ne spună Administrația Prezidențială a RM cine sunt firmele implicate în transportul motorinei și sumele obținute în urma prestării acestor servicii. 
„Din Fondul de rezervă al Guvernului Republicii Moldova s-au alocat 3 milioane de lei Agenției Rezerve Materiale, necesare pentru acoperirea cheltuielilor legate de  serviciile de recepţionare, evaluare a cantităţii şi calităţii, depozitare, păstrare, descărcare, încărcare, distribuire, cazare şi hrană a reprezentanţilor României împuterniciţi să însoţească ajutorul umanitar; servicii de transbordare a vagoanelor – cisterne cu motorină în Punctul de trecere a frontierei de stat moldo-române – feroviar, lucrările de descărcare din vagoane-cisterne a motorinei şi pomparea în rezervorul de primire; servicii de transportare a motorinei către staţiile petroliere şi distribuirea beneficiarilor finali.
Menționăm că transmiterea acestui ajutor umanitar este rezultatul înțelegerilor convenite între șefii de state ai Republicii Moldova și România, fiind convenit un pachet de măsuri, care cuprinde acţiuni concrete de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul combaterii pandemiei de COVID-19, şi pentru susţinerea dezvoltării economice şi sociale a Republicii Moldova.” se arată în comunicatul ofical al Guvernului Republicii Moldova.
Aceste ajutoare se pare că vor intra din nou pe mâna bandiților ce roiesc în jurul lui Igor Dodon. Nu cred că este cazul să mai menționăm ce se va întâmpla cu motorina destinată agricultorilor din Republica Moldova.

În raportul SIS se devoalează o schemă infracțională prin care aceste ajutoare din România sunt furate de acoliții lui Igor Dodon, oameni care se află și acum în funcții de conducere la Î.S. CFM.

Gabriel Condurache – candidat la funcția de director al CFM

Cine sunt oamenii din spatele schemei criminale

„Irina Objeleanscaia vizitează sediul principal al ÎS CFM și are acces personal/direct la vicedirectorii responsabili de activitatea comercială și transportare a mărfurilor.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!