Press "Enter" to skip to content

Raed Arafat: Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22.00 sau reprograma pentru a doua zi

Distribuiți acest articol!

Raed Arafat, a declarat la postul DigiTv că „slujba de Paște se poate devansa până la ora 22.00 sau reprograma pentru a doua zi”.

Premierul Florin Cîțu a confirmat că se va aplica interdicția de circulație noaptea, cu o oră mai devreme, de la ora 22.

„Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta”, a declarat premierul.

Virusul fuge de fotosinteză și Arafat de slujbele bisericii

„Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22.00 sau reprograma pentru a doua zi” – Raed Arafat. Nu-mi plac ideile explicate incomplet. Și nici argumentele provocatoare.

Adică: 1. De ce n-avem voie noaptea la slujbă??? E virusul mai vioi noaptea? Fuge de fotosinteză? Sau cum?!

2. De când programul liturgic al Bisericii e la discreția Statului? Iar începem cu imixtiuni în viața Bisericii, domnule Arafat???De când dictează Statul când și cum să-și facă Biserica slujbele?

3. De ce nu poate figura și participarea la Înviere printre motivele „serioase” de ieșit din casă? Vi se pare că viața spirituală nu contează? Contează mai mult mall-urile și HORECA decât nevoile spirituale ale credincioșilor?

Au ajuns credincioșii cetățeni de mâna a doua?Regret că n-ați înțeles nimic până acum. Păreți un om care pedepsește poporul cu încă o oră de stat în casă pentru că vrea slujbă de Înviere. Dvs. și Faraonul ăla din Egipt, care când l-a rugat Moise să lase poporul să plece a dublat norma de muncă a evreilor.

,,Noi spunem că vrem slujbă, dvs ne mai închideți o oră în case, iar premierul ne atrage atenția că-s țări unde se stă în case de la 6 seara. Chipurile, să zicem mersi. Domnule Arafat, în democrație poporul nu e sclavul Statului.

Aș zice că e cam invers, Statul e slujitorul poporului în democrație. Sau nu mai e?! Iertați-mă că par supărat, de regulă sunt pacifist, dar e chiar o supărare să ne cenzurați slujbele, în vreme ce altora le acordați îngăduință.”, a declarat părintele Eugen Tănăsescu.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!