Press "Enter" to skip to content

Purtatul măștii, ultima restricție la care se va renunța. Gheorghiță: „Trebuie să o avem în vedere în fiecare sezon rece”

Distribuiți acest articol!

Medicul a susținut că, în ce privește restricția purtării măștii, este vorba de o măsură de protecție personală care ar trebui luată în considerare în fiecare sezon rece.

10 milioane de persoane vaccinate, target-ul pentru relaxarea restricției

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a explicat medicul.

Un mijloc de protecție personală

Colonelul Valeriu Gheorghită precizează că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, dar și când vor fi cazuri sporadice și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis acesta.

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!