Press "Enter" to skip to content

PSD și PNL refuză susținerea expiratului Geoană la prezidențiale. Relațiile dubioase cu crima organizată – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

PSD și PNL nu iau în calcul susținerea lui Mircea Geoană pentru prezidențiale, deși numărul doi din NATO dă semnale că se încălzește pentru intrarea în cursă. Însă în lipsa unui mare partid în spate, șansele acestuia la prima funcție în stat sunt minime.
Mircea Geoană (secretar general adjunct al NATO), văzut ca un potențial candidat la prezidențiale și persoană care în ultimele luni a avut numeroase discursuri despre necesitatea unui proiect de țară, a lansat la un eveniment de la București („Puterea Inovării – Reclădind Încrederea, Imaginăm Viitorul”) numeroase săgeți la adresa clasei politice din Capitala României.
PSD și PNL ies la atac
Lideri politici vocali ai PSD și PNL i-au transmis în public despre ceea ce în spatele ușilor închise se discuta intens: Geoană nu e opțiune fezabilă de prezidențiabil pentru PSD sau PNL. „Dacă vă duceţi în lumea reală şi pomeniţi de secretarul general adjunct al NATO se opreşte câinele din lătrat. Nu le pasă!”, a afirmat, ironic, Mihai Tudose, unul dintre liderii PSD, într-un interviu pentru News.ro. De altfel, Tudose a vorbit de un candidat din sânul partidului, preferabil Marcel Ciolacu: „Logica normală aşa ar fi: preşedintele partidului e cel mai bun produs al partidului. Dacă asta va fi decizia partidului, el va fi. Dar să-şi dorească şi el”.
Și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avut un discurs acid față de Mircea Geoană, excluzând o susținere dinspre partidul său: „Nicio şansă! Zero! Dacă Mircea Geoană candidează, eu îl întreb un singur lucru în fiecare zi: Ionuţ Costea (n.r.- fost șef al Eximbank, cumnat al lui Geoană, condamnat definitiv și fugit din țară), Ionuţ Costea, Africa, Ionuţ Costea, vrei să-l eliberezi? Vrei să ieşi preşedinte ca să-l eliberezi pe Ionuţ Costea! Şi l-am omorât, gata! Dacă iese preşedinte, vrea să-l graţieze în prima zi. Eu aşa ştiu. Asta voi spune în fiecare zi în campanie: vrea să câştige ca să-l graţieze pe Costea”, a afirmat liderul PNL, într-un interviu pentru Prima TV.
Informațiile „Adevărul” din interiorul PSD și PNL arată că în niciunul dintre aceste partide nici măcar nu se pune problema susținerii lui Geoană. În PSD, o bună parte dintre lideri consideră că Geoană nu mai are nimic în comun cu actualul partid și că nu au de ce să-l susțină. Ciolacu, aflat într-o campanie de construire a unui profil prezidențiabil, atât prin gesturi care să devină popular (mers cu metroul, mâncat hamburgeri sau mers la cumpărături), cât și pe linie diplomatică (vizite în Israel, unde a fost primul șef de Guvern ajuns după izbucnirea conflictului, sau în Ucraina), e văzut fără rival în interiorul partidului, în cursa pentru Cotroceni. „Nici nu se mai pune problema unui al doilea nume”, a precizat un vicepreședinte al PSD pentru „Adevărul”.
La PNL, pentru moment, Ciucă e văzut ca prezidențiabil, dar lucrurile vor fi mai clare după europarlamentare, când partidul va stabili dacă trebuie o resetare din temelii a conducerii și a programului sau dacă va continua cu formula din prezent.
Specialist: Fără partid în spate,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!