Press "Enter" to skip to content

PSD și PNL își împart ciolanul – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Liberalii se întâlnesc luni seară, departe de ochii presei, la Vila Lac pentru a discuta despre modificarea protocolului și modul în care vor fi împărțite funcțiile în viitorul Guvern. Și liderii PSD din teritoriu au venit, rând pe rând, în Kiseleff pentru a discuta cu Marcel Ciolacu despre împărțirea ministerelor. De altfel, conducerile PNL şi PSD sunt convocate marți, în şedinţe separate, la Parlament pentru a lua de la liderii din teritoriu mandat pentru validarea viitorului Guvern.
PSD și PNL urmează marți, să le ceară liderilor din teritoriu o decizie politică pentru viitoarea structură a Guvernului și modificarea protocolului. Mai exact, principala decizie pe care trebuie să o ia social-democrații și liberalii este respectarea sau nu a protocolului semnat la constituirea coaliţiei de guvernare, în urmă cu un an şi jumătate sau deschiderea negocierilor pentru o nouă reconfigurare politică a Executivului.
De menționat este că atât PSD, cât şi PNL își doresc păstrarea unor portofolii, precum Transporturile, Internele, Investiţiile sau Energia.
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ar putea fi comasat cu Ministerul Economiei, iar portofoliul Tineretului și Sportului ar putea fi desființat și integrat în Ministerul Familiei. Actualul premier Nicolae Ciucă se va regăsi în viitorul Guvern ca vicepremier și ministru pentru un portofoliu.
Virgil Popescu va păstra portofoliul de la Energie, Bogdan Aurescu rămâne la Externe (cu susținerea directă a lui Klaus Iohannis) la fel și Ligia Deca la Educație.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!