Press "Enter" to skip to content

Profesorii ar putea să rămână fără măririle salariale promise la 1 ianuarie – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

“Chiar dacă noua lege a salarizării să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, (…) trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație, pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, într-un interviu acordat miercuri postului Euronews. Ea ridică astfel posibilitatea să nu fie adoptată în timp util legea pe baza căreia salariile profesorilor ar trebui să crească de la începutul noului an. Dar spune că există discuții tehnice și că trei variante de grile au fost trimise la Banca Mondială pentru a stabili impactul bugetar.
Întrebată dacă este bătută în cuie creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie, Ligia Deca nu a oferit un răspuns categoric, ci doar a făcut trimitere la deciziile ce au dus la încetarea grevei generale a profesorilor. Ea a spus că “voi face tot ceea ce ține de mine pentru ca acest angajament (politic al coaliției de guvernare – n.red.) să se respecte)”.
Potrivit Ligiei Deca, au început discuțiile pe grila de salarizare între reprezentanții profesorilor și Ministerul Muncii și “acum se va trece la găsirea unei soluții legale’. Dar, când a venit vorba despre Legea salarizării, ea a invocat posibilitatea ca aceasta să nu fie adoptată în timp util: “Eu cred că o promisiune făcută trebuie respectată sau, măcar, dacă există dificultăți, trebuie demarate discuțiile pentru a vedea care ar fi un nou interval de timp. Eu cred că, chiar dacă noua lege a salarizării să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, deși eu cred în continuare că trebuie să avem un astfel de act normativ, trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație, pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!