Press "Enter" to skip to content

PROBLEME. Clotilde Armand: PNL construiește ilegal o clădire în curte. Tun imobiliar de milioane de euro blocat de USR. Autorizația va fi anulată

Distribuiți acest articol!

Clotilde Armand dinamitează tunul imobiliar în valoare de milioane de euro din curtea Partidului Național Liberal. Această acțiune inițiată de USR PLUS deschide un nou front în războiul cu PNL deși astăzi s-a făcut pace de fațadă și pentru mulțumirea șefului de la Cotroceni.

,,Oprim betonarea din Aleea Modrogan. În luna ianuarie am început demersurile de verificare a documentației elaborate de funcționarii din Primăria Sectorului 1 pentru șantierul din Aleea Modrogan 1A. Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci și cum a răsărit un șantier în curtea sediului central PNL, într-o zonă mega protejată de lege.

Eu am văzut și voi acționa. Vă prezint în acest videoclip cum arată stadiul lucrărilor astăzi în parcelarea istorică Filipescu. Scurt istoric: – Aleea Modrogan 1: Vila Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric cu grad maxim de protecție, conservarea este obligatorie;- Noiembrie 2014: RA-APPS vinde la licitație publică serele domeniului, 4.200 mp, cu 4,4 milioane de euro;- Decembrie 2019: CGMB aprobă construcția de “locuințe colective”, deși parcela făcea parte dintr-un “spațiu verde amenajat”;- În locul serelor vor fi construite trei blocuri cu patru etaje. Cele 100 de apartamente de lux vor fi vândute cu prețuri între 840.000 euro – 2.900.000 euro. Concluzii: Am înaintat către Prefectura București și Inspectoratul de Stat în Construcții solicitarea de verificare a legalității PUZ-ului în vederea suspendării lucrărilor. Este o tragedie să privim neputincioși cum dispare sub ochii noștri o zonă protejată de lege pentru niște interese imobiliare.”, notează Clotilde Armand

Mihai Munteanu de la Plus a făcut o analiză a faptelor și ilegalităților comise de către grupurile de interese liberale în elaborarea acestui tun imobiliar din centrul Capitalei.

Este greu să fii dezvoltator imobiliar în București.Încerci să faci orașul mai frumos, să îl salvezi de la desuetudine însă legislația prost făcută, administrația incompetentă și apărătorii fanatici ai mediului ți se împotrivesc.Este greu să fii dezvoltator imobiliar în București.Uneori însă stelele se aliniază cum trebuie și se întâmplă să ai noroc.Aceasta este poveste unui proiect de „dezvoltare imobiliară” pentru care stelele s-au aliniat cum trebuie.ONE PROJECT, ONE VISION – One Modroganhttps://tinyurl.com/y4lvlojwTerenul este ocupat acum de serele din ansamblul monumentului istoric Vila Filipescu-Brâncoveanu și era până ân 2014 proprietatea statului.

STEAUA 1 – Certificatul de Urbanism NU MENȚIONEAZĂ că parcela este reglementată de PUZ – „Definirea regimului tehnic al construcțiilor supuse autorizării în zonele protejate și în zonele de protecție ale monumentelor istorice în scopul protejării patrimoniului arhitectural și urbanistic al Municipiului București ‐ etapa 1/ 2005”. https://tinyurl.com/y676nbfkPe 03.05.2018 ONE MODROGAN cere și obține din partea PMB un Certificat de Urbanism „în vederea inițierii elaborării PUZ pentru construire IMOBIL DE LOCUIT cu regim de înălțime S+P+3E+4Er.” pentru terenul din Modrogan 1A. În Certificatul de Urbanism este menționat doar faptul că terenul este reglementat de PUG – zona L2b (zonă locuințe P+2) și de PZP 48 – Parcelarea Filipescu.

Este o scăpare ciudată dar norocoasă pentru ONE MODROGAN întrucât în PUZ-ul ignorat de administrație,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!