Press "Enter" to skip to content

POLARIS: Rechinii gunoaielor, abonați la contractele cu dedicație de la PSD. Poluare și mirosuri pestilențiale la Târgu Jiu

Distribuiți acest articol!

Suntem în luna Februarie și privim ascunși pe la geamuri peisajul gri ce ne-nconjoară sub spectrul unei zile geroase de iarnă. Avem tendința să deschidem geamul pentru a ne aerisi camera însă intervine imediat o reținere, o teamă. În loc de aer proaspăt în camera noastră ar putea intra un miros pestilențial de gunoi, pentru că noi locuim în Târgu Jiu, oraș lăsat pe mâna Polaris de mafia locală PSD&PNL. ”Târgu Jiu a devenit groapa de gunoi a României cu ajutorul Polaris”, afirmă cetățenii.

Primăriile controlate de Partidul Național Liberal nu sunt nici ele străine de acțiunile companiei Polaris și au păstorit cu mare drag afacerile lăsate de foștii primari ai PSD. În acest caz al Polaris putem vorbi cu certitudine despre o rețea de crimă organizată cu conexiuni internaționale pe care nimeni nu s-a obosit să le verifice, nici măcar procurorii DNA. Ancheta realizată de DNA și trimiterile în judecată făcute sunt doar pe oamenii aflați la suprafață, în schimb beneficiarii reali sunt de neatins. Le-am spune noi cine sunt(…) dar îi mai lăsăm să cerceteze, poate se trezesc la realitate.

Prin această afacere gestionată de grupul infracțional al Partidului Social Democrat de la Constanța, județe întregi au ajuns să fie spoliate de bani cu acordul baronilor roșii. Singurele victime suntem noi cetățenii, cei care plătim facturi acestor companii ce colectează gunoaiele cu sprijin de la partid.

Messi de la Târgu Jiu – Marcel Romanescu

Polaris, istoria gunoaielor cu dedicație de la PSD

Afacerea ”Polaris” a început în 1998, atunci când Gheorghe și Dumitru Martin, doi frați cu afaceri în Constanța, au semnat un contract avantajos cu primăria condusă de Gheorghe Mihăieși (ales din partea Uniunii Social-Democrate PD-PSDR). Frații Martin erau apropiați de filiera fostului premier Adrian Năstase care, de altfel, l-a numit prefect pe Gheorghe Martin, în anul 2002.

Prin contractele 27125 și 27126 din 16.06.1998, SC Polaris Shipping and Trading Agency SRL (predecesorul Polaris M Holding) a primit, pentru o perioadă de 5 ani, serviciile de ”colectare și transport deșeuri menajere de la populație și agenți economici” și ”salubrizare domeniu public în municipiul Constanța”. În total, cele două contracte ajungeau la 2,7 milioane de dolari/an, iar primăria garanta exclusivitatea societății Polaris în colectarea deșeurilor din oraș pe toată perioada derulării contractelor.

Dar afacerea a început să prospere în 2008, atunci când Radu Mazăre încheie un contract cu clauze și mai avantajoase pentru societatea fraților Martin. Polaris urma să aibă monopol pe serviciile de salubritate pentru următorul sfert de secol și să primească 350 de milioane de euro pentru asta: ”exclusivitate pentru prestarea activităților privind serviciul public de salubrizare a municipiului Constanța (…) inclusiv în cazul extinderii cu noi cartiere a municipiului Constanța” (articolele 13 și 16 din contractul nr. 70717 din 09.05.2008).

Afacerea familiei Martin a prosperat sub semnătura lui Radu Mazăre. Tot în epoca lui, a fost patentată o schemă prin care Primăria urma să mai plătească alte 90 de milioane de euro către Polaris.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!