Press "Enter" to skip to content

Piperea: Herr Iohannis nu ne-a spus încă la cât s-a ridicat călătoria sa minunată în Africa, unde i s-a urat…hakuna matata – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

„România comite 0,37% din emisiile globale de gaze cu efect de seră. O treime de la mașini, o treime de la ce a mai rămas din industrie și o șesime de la ce a mai rămas din agricultură. Probabil, restul de o șesime este de la “vânturile” umane sau animale”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea, proaspăt membru AUR.
„Iohannis a promis/impus, iar guvernul Ciolacu s-a supus: până în 2050, România va salva de una singură planeta, reducând emisiile de gaze cu efect de seră cu 82%. Adică, ajungem pe la 0,06% contribuție la claimătceingi și rezolvăm definitiv problema.
En passant, veți ști că :
-principalii poluatori ai planetei sunt cele mai mari economii ale lumii: SUA, China, UE, Japonia, India, Marea Britanie, Brazilia, Canada și Australia; poluarea merge mână în mână cu dezvoltarea economică și socială; poluarea este “prețul” civilizației moderne;
-China, SUA și India, în această ordine, cauzează 92,7% din problemă;
-UE cauzează doar 7,3% din problemă; dintre statele UE, 70% din aceste 7,3% reprezintă „opera” celor mai mari economii ale UE, adică, Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda și Polonia.
Ce presupune acest efort al României, pentru a deveni neutră până în 2050?
Ne spune oficial și normativ Guvernul României, prin HG nr.1215/2023 privind strategia de reducere a emisiilor de gaze cu efect efect de seră.
Printre altele:
-nu vom mai putea parcurge mai mult de 6500 de km/an cu mașina proprie cu motoare termice;
-un autobuz/microbuz cu motor termic utilizat pentru transport de persoane nu va mai putea parcurge mai mult de 64.500 de km/an;
-centralele termice de apartament, kaput.
Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, costul trecerii la energia verde până în 2050 va fi de 1.900 miliarde de euro pentru România.
Oamenii se vor deplasa cu trenul, tramvaiul, metroul sau mașina electrică.
Deocamdată, în România, trenul circulă cu 20 km la oră. Dar nu vă temeți – conform PNRR, în 235 de ani vom ajunge să călătorim cu trenul cu 35 de km la oră.
Deocamdată, autobuzele hiper-scumpe circulă goale în București, dar nicio panică, sigur ne vom înghesui pentru a ni se face frig de la încălzeala globală. Curând vom vegeta și fierbe în ele, neavând de ales.
Deocamdată, tramvaiele din București circulă cu 2 km/oră, pe un terasament care arată și se comportă ca cele de după bombardarea Dresdei de către armatele aliate, dar sigur va fi bine, căci am cumpărat modele Imperio, care sunt și mai late decât terasamentul, și mai lungi decât refugiile pentru călători.
Deocamdată, doar 1% dintre români au mașini electrice (care se descărcă în 2 ore de mers și, uneori, iau foc din senin). Țara se mândrește cu câteva sute de super – chargere electrice. La un potențial de 6 milioane de mașini electrice, rezultat din abandonul treptat al motoarelor termice, e arhisuficient.
Deocamdată, un milion de întreprinderi își fac treaba cu mașini cu motoare termice, iar 8 milioane de oameni sunt proprietari de automobile (pe care au dat bani buni),

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!