Press "Enter" to skip to content

Patronii din HoReCa Cluj REFUZĂ închiderea restaurantelor la 6 la mie: „Aruncăm instrucțiunile pe geam”

Distribuiți acest articol!

Într-o scrisoare deschisă, HoReCa Cluj, în frunte cu președintele organizației Ștefan Gadola și alături de președintele HORA România, Ion Biriș, trage un semnal de alarmă și susține că noile măsuri implementate de autorități în contextul pandemiei sunt „fără noimă” și nu vor putea fi respectate.

Strigătul de ajutor al HoReCa Cluj

Scrisoarea deschisă reprezintă, în fapt, un strigăt de ajutor al întregii industrii, cea mai afectată în pandemia de Covid-19. Pe lângă criza financiară, HoReCa se află în prezent și într-o amplă criză de personal, generată și alimentată de criza sanitară la nivel național administrată necorespunzător. Reprezentanții HoReCa sunt nemulțumiți și chiar indignați de modul în care autoritățile gestionează situația și simt că acestea n-au habar cum să mențină economia în picioare.

Patronii susțin că „este anormal ca o țară întreagă să amâne nedefinit evenimente importante și să închidă afaceri din neglijența și abuzul de putere a câtorva”:

„În contextul haosului creat de pandemia prelungită, coroborat cu noile restricții anunțate, complet neclare și fără coerență, și ținând cont de implementarea certificatului verde, suntem nevoiți să facem apel imperativ la normalitate. Nu vorbim de normalitatea pe care nimeni nu și-o mai amintește, ci aplicarea unor măsuri agreate și coerente, pe care să le putem respecta. E nevoie să o spunem încă o data – HORECA A FOST ȘI ESTE CEA MAI AFECTATĂ INDUSTRIE DE PESTE 1 AN ȘI JUMĂTATE! Am fost decimați, forța de muncă a dispărut efectiv, criza personalului ne amenință afacerile mai rău decât cea financiară. Oamenii sunt confuzi, speriați și nu mai au speranță în promisiunile de sprijin.

Nu este decât strigătul indignat al unei industrii oricum puternic reglementată care se confrunta încă dinainte de criza sanitară cu o lipsă acută de personal. Am fost ascultători, am respectat toate măsurile și am susținut dialogurile pașnice și constructive, dar acum nu există destule vorbe care să exprime strigătul de neputință. Suntem puși la colț din responsabilitatea unor politicieni ce par să nu înțeleagă
cum funcționează economia și mecanismele ei. Asistăm nu doar la
evenimente care sfidează măsurile de siguranță, ci și la legi votate de politicieni parcă numai pentru ei, este anormal ca o țară întreagă să amâne nedefinit evenimente importante și să închidă afaceri din neglijența și abuzul de putere a câtorva”, declară reprezentanții HoReCa.

HoReCa nu acceptă închiderea activității la 6 la mie

În scrisoarea deschisă, antreprenorii trimit un mesaj clar: nu mai acceptă „restricții fără noimă” și că se află la capătul răbdării.

„Am comandat studii de piață, am făcut analize și chiar am acționat în instanță, și nu ne vom opri la asta, iar restricțiile fără noimă nu le vom accepta! Suntem o voce care nu poate fi ignorată, suntem la capătul răbdării cu mesajele contradictorii și aberante care încalcă de la bun-simț la drepturi esențiale. Cerem să ne putem ține afacerile deschise, să putem plăti încă salarii angajaților greu încercați, nu avem resurse pentru reinventare de business dacă suntem închiși”,

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!