Press "Enter" to skip to content

Patrioții se clasează pe primul loc la alegerile din Polonia – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, câștigă cu 36,8 la sută la alegerile parlamentare, a arătat un sondaj ieșit din sondaj publicat de Televiziunea Poloneză.
Potrivit acestuia, cinci forțe politice participă la Sejm polonez (camera inferioară a parlamentului). Dacă s-ar uni într-o coaliție, rivalii PiS ar ocupa mai mult de 50% din locurile în parlament. Astfel, cel mai apropiat urmăritor al partidului de guvernământ – „Coaliția civilă” de opoziție – a primit 31,6 la sută din voturi, blocul centrist „Calea a treia” ocupă locul trei cu 13 la sută. „Stânga” a primit 8,6 la sută din voturi, Coaliția Naționaliștilor și Eurosceptici „Confederația” – 6,2 la sută. Numai că Confederația ar putea face o alianță cu PiS, dar care e insufientă pentru a obține majoritatea.
Șeful opoziției poloneze, Donald Tusk, după anunțarea rezultatelor exit poll, s-a declarat încrezător în victoria în alegerile parlamentare. El a numit rezultatele votului „sfârșitul vremurilor rele” și sfârșitul guvernării 
PiS . În același timp, șeful partidului Lege și Justiție, Jaroslaw Kaczynski, a confirmat că se îndoiește de victoria forței sale politice.””Întrebarea este dacă va fi posibil să transformăm acest succes în următorul nostru mandat la putere. Nu știm încă asta”, a spus liderul PiS.
După cum notează Wyborcza.pl, la crearea unei coaliții, partidele „Coaliția civică” și „Calea a treia” vor primi o majoritate în parlament – 218 locuri. PiS primi 200 de locuri, Stânga va primi 30, iar Confederația va 12.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!