Press "Enter" to skip to content

Pandemia Covid-19 s-ar putea încheia în 2022, cu o condiție: 70% din populația lumii să fie vaccinată

Distribuiți acest articol!

Sănătate

„Faza acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia anul acesta, dacă va fi atins obiectivul ca 70% din populaţia lumii să fie vaccinată.

Pandemia de coronavirus s-ar putea încheia în 2022.

Declarația vine din partea directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aflat, vineri, în Cape Town, la laboratorul unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva COVID-19 din Africa.„Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an, cu condiţia, desigur, ca 70% din populaţia mondială să fie vaccinată până la mijlocul anului, până în iunie sau iulie. Sfârşitul fazei acute este în mâinile noastre. Aceasta e o chestiune de alegere”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS. Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsOmologarea vaccinului, în 2024Elaborat pe baza secvenţierii codului genetic public disponibil al laboratorului Moderna, acest vaccin va fi gata pentru teste clinice în noiembrie, iar omologarea lui este prevăzută pentru 2024.„Acest vaccin va fi mai adaptat contextelor în care va fi utilizat, cu mai puţine constrângeri privind stocarea şi un preţ mai mic”, a declarat Tedros. Proiectul Afrigen este susţinut de OMS şi mecanismul internaţional COVAX pentru acces la vaccinuri.Doar 11% dintre africani sunt vaccinaţi, rata cea mai mică din lume. Continentul trebuie să „majoreze de şase ori rata de vaccinare” împotriva COVID-19 pentru a spera la atingerea obiectivului de 70% persoane vaccinate fixat pentru sfârşitul primului semestru al lui 2022, potrivit OMS Africa.

CITEȘTE ȘI:

Suedia, prima țară care declară pandemia încheiată. Nordicii au renunțat la restricții și nu mai testează cazurile de COVID-19
Italia renunță la obligativitatea măștii în aer liber. Cluburile, redeschise doar pentru vaccinați

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!