Press "Enter" to skip to content

Pădurile României, controlate de cea mai bogată familie din Suedia. Cum a ajuns miliardarul Hans Rausing stăpân pe pământul românesc – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Pădurile României ajung să fie vândute pentru miliardari din toate colțurile Europei. Una dintre cele mai înstărite familii din Suedia controlează mii de hectare de teren şi păduri în România. Vorbim despre familia magnatului Hans Rausing care are o avere de 12 miliarde de dolari. Controversatul om de afaceri a murit în 2019, la vârsta de 93 de ani, iar afacerile au fost preluate de copiii săi care urmăresc acum să cumpere terenuri importante și bogate din toate zonele planetei. 

Suedezul miliardar Hans Rausing și-a început afacerile în România acum mai bine de 20 de ani. A devenit tot mai interesat în țara noastră de preluările succesive de suprafețe mari și compacte de terenuri care erau deținute inițial de investitori italieni. Astfel, la sfârșitul anului 2011, multinaționala suedeză a magnatului a cumpărat o suprafaţă de teren agricol de circa 1.200 ha în Banat.În prezent, compania sa agricolă deține în România 3 ferme agricole și 3 exploatații forestiere, cu suprafață totală de aproape 20.000 de hectare, din cea mai fertilă zonă a țării. Anul acesta, multinaționala lui Rausing a cumpărat integral o firmă din România care deținea circa 1.000 de hectare de pădure în comuna Siriu, din județul Buzău.

Înainte de finalizarea tranzacției, negocierile asupra prețului s-ar fi purtat pentru suma de 4.000 euro/hectar.În perioada 2008-2020, unul dintre administratorii firmei forestiere preluate a fost, conform termene.ro, Ana Maria Ciceală, membru în Consiliul General al Municipiului București, din partea USR și unul dintre fondatorii partidului. La numirea inițială, consilierul USR l-a înlocuit în funcție pe tatăl său, Ion Ciceală.La nivel global, familia suedeză controlează peste 100.000 hectare de terenuri agricole și forestiere, în Argentina, Australia, Letonia, Lituania, Noua Zealandă, Peru, Uruguay și Statele Unite. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!