Press "Enter" to skip to content

Oroș a detașat un ‘tractorist’ anchetat de DNA în postul de secretar general la ministerul Agriculturii. Ordinul aprobat de Cîțu

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Ministrul Agriculturii Adrian Nechita Oros este cel mai mare dăunător al agriculturii românești și ne demonstrează prin acțiunile sale că la minister se formează o clică bazată pe pile cunoștințe și relații(PCR). Oros elimină profesioniștii de la minister și aduce în locul lor doamne care îi bucură privirea și indivizi cu cv-uri dubioase. Un caz aparte este acest individ, Liviu Gabriel Bulgaru, cunoscut ca omul de casă al lui Costel Alexe. Bulgaru nu a reușit să obțină un post în Parlament, fiind pus consilier cu scopul de a fi transferat ca si secretar genaral la ministerul Agriculturii.

Anchetatorii.ro a primit informații despre aceste acțiuni ale ministrului Agriculturii, Adrian Nechita Oroș, lucru care s-a și confirmat prin decizia prim-ministrului Florin Cîțu.

Liviu Gabriel Bulgaru a fost prins copiind când a dat examen ANFPA pentru ocuparea unei funcții publice. Fostul secretar genaral al ministerului Agriculturii l-a dat afară din examen pe Bulgaru.

Bulgaru a primit de la presa ieșeană porecla ”tractoristul” fiindcă nu stăpânește foarte bine limba română. În campania electorală a pus accent pe agricultură și s-a lăudat pe pagina de Facebook cu achiziția unui autogreder.

„Un proiect de succes a fost realizat în comuna Vlădeni, prin achiziționarea unui autogreder în valoare de aproximativ 223.000 lei. Un utilaj absolut de neînlocuit în cazul lucrărilor de infrastructură rutieră”, a anunțat triumfător Bulgaru. „Cam puțin pentru mijlocul campaniei electorale, când ar fi trebuit scoase la treabă pe ogorul propagandei măcar o divizie de tractoare.”, nota presa ieșeană.

Cîțu l-a eliberat din funcție pe Ionuț Cătălin Nica la cererea lui Oroș, pentru al detașa pe Bulgaru Liviu Gabriel în funcția de secretar general la ministerul Agriculturii. După cum observați aceste numiri în funcții de fac cu caracter temporar, pentru a se asigura obediența față de deciziile aberante care se impun de la vârful Partidului Național Liberal.

Bulgaru are ștate vechi în politica pedelistă fiind un bun slujitor al politicilor ce au distrus țara în epoca Băsescu. Acesta a fost anchetat de DNA pentru fraudă cu fonduri europene, iar serviciul teritorial Iași a reușit performanța de al face praf, iar jefuitorii au scăpat cu o mustrare.

În dosarul de corupție în care a fost anchetat Bulgaru s-a stabilit un prejudiciu de 18 miliarde lei vechi al bugetului comunităților europene.

DNA a impus măsură sechestrului pe avere l-a vizat inclusiv pe Bulgaru, fostul director al Agenției de Plăti și Intervenție în Agricultură, deoarece a aprobat efectuarea plăților în proiectele respective, deși a fost anunțat că lucrările care erau vizate de finanțare nu fuseseră efectuate conform proiectului. De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător și pe averea Elenei Curcudel, primarul comunei Mironeasa, localitatea în care a fost săvârșită fraudă. Primăria Mironeasa a obținut o finanțare de 2,5 milioane euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală în vederea modernizării infrastructurii comunei.

Implementarea proiectului a bătut recordul ca durata. Din cauza unor nereguli, contestații și rezilieri de contracte au fost organizate mai multe proceduri de achiziție,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!