Press "Enter" to skip to content

OMV Petrom își retrage banii din România: Austriecii duc acasă 460 mil. euro – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Austriecii de la OMV Petrom își retrag banii din colonia România prin acordarea unor dividende speciale, după ce au făcut miliarde pe spatele românilor cu sprijinul guvernului PNL/PSD/UDMR.
Cu un preţ al motorinei de 9 lei pe litru, mai mare cu 45% de la începutul acestui an, ceea ce a adus un profit net istoric pentru singura companie care exploatează petrol în România, fiind una cu acţionariat majoritar austriac, un anunţ de marţi seară i-a luat prin surprindere pe investitori: Petrom vrea să acorde acţionarilor 2,5 mld. lei sub formă de dividende speciale.
Cu alte cuvinte, pe lângă dividendele de 1,9 miliarde de lei din profitul pe 2021, deja plătite la începutul lunii iunie, Petrom mai vrea să le acorde alte 2,5 mld. lei către acţionari pe fondul „poziţiei financiare solide“.
Din prima repartizare, austriecii de la OMV au luat acasă circa 1 mld. lei, ceea ce înseamnă că dacă şi a doua repartizare va fi votată de acţionari, adică până la urmă dacă OMV va aproba,  austriecii vor mai lua alte 1,3 mld. lei, aşadar un total de 2,3 mld. lei (457 mil. euro).

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!