Press "Enter" to skip to content

O victorie a normalității: Senatul a votat în favoarea acordului scris al părinților pentru participarea la orele de educației sexuală

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
O victorie a normalității: Senatul a votat în favoarea acordului scris al părinților pentru participarea la orele de educației sexuală. 105 din totalul de 136 de senatori s-au pronunțat astfel împotriva educației sexuale mult-râvnite de Iohannis-USR, a transmis Claudiu Târziu, copreședintele AUR.
O victorie – de etapă, ce-i drept – a normalității și a responsabilității împotriva tentativei de pervertire și ideologizare forțată. Un singur senator a votat împotrivă – „liberala” Alina Gorghiu. Urmează, în cadrul sesiunii din toamnă, votul decisiv în Camera Deputaților, a precizat Târziu.
În intervenţia sa, liderul grupului senatorial AUR, Claudiu Târziu, a spus că educaţia sexuală nu presupune doar cunoştinţe de „anatomie şi fiziologie”, ci şi o „dimensiune morală şi de conştiinţă”.
„Dumneavoastră încercaţi prin tot felul de acte normative să determinaţi o schimbare a mentalităţii, crezând că prin asta cunoaştem vreun progres. Nu cunoaştem niciun progres, ne întoarcem în peşteră, asta se întâmplă. Îmi manifest satisfacţia că membrii comisiei raportoare au avut înţelepciunea de a păstra textul în forma lui iniţială, aşa cum a fost adoptat de Parlamentul României şi vă asigur că grupul AUR va vota această lege“, a precizat Târziu.
Potrivit liderului AUR, dreptul părinţilor de educare a copiilor după propriile convingeri este prevăzut în Constituţie şi a spus că „nu putem fenta Constituţia atunci când facem vreo lege”.
„Respectul pentru libertatea de conştiinţă, pentru viaţa intimă şi familială este, de asemenea, ultra-necesar într-o societate normală la cap”, a afirmat Târziu.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!