Press "Enter" to skip to content

Mircea Dăneasa(AUR): Satul românesc este distrus prin depopulare

Distribuiți acest articol!

Senatorul AUR de Suceava, Mircea Dăneasa, trage un semnal de alarmă în privința depopulării satului românesc și a politicilor europene care ajută la dezvoltarea țărilor din vest în detrimentul statelor din blocul estic al uniunii. Muncitorii din Europa de Est sunt atrași în țările occidentale cu salarii de peste 1.500 de euro, în schimb aceste țări ajung să fie depopulate și în special satele. Uniunea Europeană nu are o politică de coeziune corectă și nu face investiții în România pentru a crea locuri de muncă ci preferă să importe muncitori pentru fabricile și uzinele occidentale.

România rurală a fost părăsită și lăsată pradă dezrădăcinării. Din această cauză se observă o pierdere a tradițiilor milenare specifice poporului român. Milioane de români au părăsit satele românești pentru mitul unei vieți mai bune în Occident. Acest exod al românilor a fost susținut la nivel de stat și indirect de instituțiile Uniunii Europene. Rezultatul acestor acțiuni a dus la depopularea satului românesc.

România este o țară agricolă și poate hrăni zeci de milioane de cetățeni europeni cu produsele ce rodesc în câmpiile noastre. Europa poate câștiga înzecit dacă îi ajută pe agricultorii români să se dezvolte și nu îi mai forțează să își abandoneze meleagurile natale. Țăranul român a stat 40 de ani sub dictaturii Uniunii Sovietice și poate face diferența mult mai ușor decât un occidental atunci când este abuzat.

Pentru un cetățean al Olandei, poate, i se pare dictatură când nu mai are acces la Facebook, dar pentru țăranul român dictatura înseamnă un sistem în ansambul lui care lucrează la disoluția și la distrugerea vieții familiale rurale. România s-a mai confruntat în era stalinizării cu o industrializare forțată și sate întregi au fost rase de pe fața pâmântului. Țăranul român nu a uitat acele întâmplări de tristă amintire și astăzi observă cum aceste lucruri se răsfrâng din nou asupra satului românesc. Când intri pe ulițele satelor românești, din 10 case 7 sunt părăsite.

În sufletul românului crescut la țară această imagine reflectă o tragedie națională. Atunci sistemul se numea comunist, iar cel european de azi se numește progresit. Din păcate, putem spune că nu avem nicio diferență. Soluția finală este aceeași: dispariția satului românesc. Țăranul român își poate hrăni familia, comunitatea, țara și țările Uniunii Europene. Această dezrădăcinare a țăranului român trebuie să înceteze.

Milioane de români au ajuns să fie umiliți pe întregul continent european pentru că au plecat după un trai mai bun. Căpșunarii, badantele, salahorii, medicii, ei sunt o bogăție pierdută a României pe care Europa a etichetat-o și umilit-o în fel și chip. Românul îi bun la suflet, rabdă, tace în sinea lui și merge înainte cu speranța că într-o zi se va întoarce acasă.

România trebuie să renască și să acorde o atenție sporită satului românesc. România nu duce lipsă de idei ci de brațe care să le pună în aplicare. Satul românesc și agricultorul român va fi o prioritate pentru partidul Alianța pentru Unirea Românilor. România are nevoie urgent de o renaștere a satului românesc și de o dezvoltare rurală în beneficiul cetățeanului. Proiectul nostru de țară este hrană, apa, energie și are la bază țăranul român.


Distribuiți acest articol!