Press "Enter" to skip to content

Mircea Dăneasa: avem nevoie de investiții în cultură și să ajutăm artiștii

Distribuiți acest articol!

Mircea Dăneasa este unul din cei mai importanți și talentați artiști plastici români. Dintr-un context de împrejurări a ajuns în cele din urmă și în parlamentul României, loc de unde dorește să susțină deschis cultura și artiștii români. Mircea Dăneasa este parlamentar din partea Alianței pentru Unirea Românilor, lucru de care este mândru.

În apropierea zilei lui Brâncuși, acesta a dat și o declarație pentru redacția 24ro.RO:

„În primul rând eu sunt un artist, un om de cultură și spun acest lucru nu pentru că fac cultură ci mai ales pentru că iubesc cultura.

O țară, un stat, un neam nu poate exista pe acest pământ fără cultură, fără artiști, fără ca ceva să îl facă diferit față de alții. Tocmai de aceea mă voi bate pentru identitatea noastră națională, pentru cultura românească, pentru artiștii români.

Avem nevoie de cultură ca să putem trăi mai departe. Statul român face prea puține investiții ca să susțină tinerii artiști sau pe cei deja consacrați, mai ales în aceste vremuri așa de tulburi.

Constantin Brâncuși este un geniu al României, este un produs extraordinar al poporului român, pe care l-a iubit așa demult. Cu greu vreodată vom mai reuși să egalăm un om de o asemenea valoare. Dimensiunea lui Brâncuși este una cosmică, depășește cu mult nu doar granițele acestui popor atât de supus viciilor istoriei” a declarat Mircea Dăneasa.


Distribuiți acest articol!