Press "Enter" to skip to content

Ministrul Energiei Virgil Popescu are legături strânse cu Iranul, principalul aliat al Rusiei – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Ministrul Energiei Virgil Popescu se află în centrul unui scandal de amploare cu președintele AUR, George Simion. Din ambele tabere s-au aruncat cuvinte grele și acuzații ce țin de siguranța națională. Virgil Popescu a epatat pe Facebook sâmbătă când l-a numit pe liderul AUR, ”trompetă rusească”. Președintele AUR a primit informații că ministrul Energiei se află la Viena într-o vizită privată. George Simion și mai mulți parlamentari AUR au avut o vizită de lucru în Austria, astfel l-au întâmpinat pe ministrul Energiei la aeroport.

Președintele AUR l-a acuzat pe ministrul Energiei că este sluga austriecilor de la OMV și că ar avea legături cu Rusia și Iranul. Deasemenea, Virgil Popescu l-a acuzat pe Simion de legături cu Rusia. Am urmărit conflictul dintre cei doi lideri politici și vom încerca să facem puțină lumină în legătură cu acuzațiile despre Rusia, Iran și austriecii de la OMV.

Virgil Popescu – George Simion – Otopeni

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis printr-un comunicat de presă că cere atât ministrului Energiei, Virgil Popescu, cât şi premierului Nicolae Ciucă, dovezi că George Simion are legături cu Rusia.

Din datele publice, declarațiile de avere și interese, reiese că George Simion nu are nici o legătură cu Federația Rusă, acesta chiar fiind expulzat din Republica Moldova de Vladimir Voronin și Igor Dodon, ambii fiind cunoscuți ca argați ai președintelui rus Vladimir Putin. Este cunoscut faptul că George Simion a organizat mai multe marșuri patriotice cu scopul de a reunifica Basarabia cu România.

Legăturile lui Virgil Popescu cu Iranul, principalul aliat al Federației Ruse

Virgil Popescu – Iran

Potrivit declarației de interese și avere a ministrului Energiei, Virgil Popescu, acesta este președintele Camerei de Diplomație Comercială cu Republica Islamică Iran și președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Islamică Iran. Virgil Popescu mai este acționar la trei companii SC AUTOMOTORS SRL, SC ROLAVIT SRL și SC VILARO DESIGN SRL. Virgil Popescu are și acțiuni la Romextera Bank. Legat de cele trei firme menționate mai apar două companii controlate de fosta soție a ministrului Popescu, doamna Laura Negulescu, LAVIST SRL și VILAST CONSULT SRL.

Virgil Popescu – Iran

Virgil Popescu, un ministru milionar – avere impresionantă

Potrivit declarației de avere, Virgil Popescu are nenumărate proprietăți, companii, acțiuni și conturi în bancă cu multe zerouri. Popescu a fost retinut în 2000, pentru 24 de ore, sub învinuirea săvîrșirii infracțiunilor de fals, uz de fals, șantaj și delapidare. ”Procurorii Parchetului Național Anticorupție (PNA) au în atenție dosarul fostului director al PETROM Mehedinți, Virgil Popescu, acuzat de șantajarea patronului unei firme private, Alexandru Hornoiu, ca acesta din urmă să vândă un teren către un apropiat al lui Popescu”, nota ziarul Adevărul.

Virgil Popescu deține împreună cu soția un complex de lux pe malul Dunării în comuna Vrancea din județul Mehedinți, cunoscut ca Ponton VIBE cu o cifră de afaceri pe 2021 de 516.094 RON.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!