Press "Enter" to skip to content

Ministerul Sănătății: „Nu mai avem acces la informații despre vaccinare și pandemie”

Distribuiți acest articol!

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental data.gov.ro pentru a publica informațiile despre vaccinare și pandemie.

Premierul a anunțat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit”, scrie Voinea.


Distribuiți acest articol!