Press "Enter" to skip to content

Ministerul rus al Apărării: Armele cu dispersie reprezintă un gest de disperare al Washingtonului – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Rusia a estimat sâmbătă că livrarea bombelor cu dispersie pentru Ucraina de către SUA înseamnă o ”recunoaştere a slăbiciunii” şi va face Washingtonul ”complice” la decesele în rândul civililor provocate de acest tip de arme, transmite AFP.
”Transferul de arme cu dispersie este un gest de disperare şi o recunoaştere a slăbiciunii în contextul eşecului pretinsei contraofensive ucrainene”, a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.
La rândul său, Ministerul de Externe rus a denunţat ”tentativa cinică de a prelungi agonia autorităţilor ucrainene actuale fără a le păsa de victimele civile” pe care le poate cauza acest tip de bombe
Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că a luat ”decizia foarte dificilă” de a livra muniţii cu dispersie Ucrainei, ceea ce a suscitat critici în Europa şi din partea unor organizaţii neguvernamentale internaţionale.
Aceste arme sunt interzise într-o serie de ţări, în special europene, semnatare ale Convenţiei de la Oslo din 2008, document la care însă nu au subscris SUA, Rusia şi Ucraina, printre altele.
Folosirea acestor muniţii este controversată întrucât ele pot dispersa până la câteva sute de mici încărcături explozive şi pot astfel face numeroase victime civile colaterale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!