Press "Enter" to skip to content

Milionar rus ucis la Londra: Putin ar fi dat ordinul

Distribuiți acest articol!

Anchetatorii britanici au indicii că un om de afaceri rus decedat la Londra în 2018, un critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, probabil a fost asasinat, informează BBC News.

Omul de afaceri Nikolai Glushkov a fost găsit mort în martie 2018 în locuinţa sa din New Malden, în sud-vestul Londrei. Experţii legişti au prezentat vineri dovezi care sugerează că circumstanţele decesului au fost aranjate pentru a părea a fi sinucidere, însă, de fapt, a fost implicată „o parte externă”.

Expertul legist Chinyere Inyama a declarat vineri într-o instanţă judiciară din Londra că este vorba de o crimă, comisă prin strangulare.

Nikolai Glushkov fugise din Rusia după ce fusese acuzat de fraude comise în calitatea de director adjunct al companiei Aeroflot şi a primit azil politic în Marea Britanie în 2010.

În 2017, o instanţă judiciară din Rusia l-a condamnat în lipsă la opt ani de închisoare, pentru o fraudă de peste 119 milioane de dolari.

Nikolai Glushkov, care avea 68 de ani, urma să se prezinte pe 12 martie 2018 la o instanţă comercială din Londra, pentru a se apăra de acuzaţiile din Rusia. În acea zi a fost găsit mort de fiica sa, Natalia.

Decesul său a avut loc la o săptămână după atacul neurotoxic care i-a vizat în orăşelul britanic Salisbury pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Poliţia metropolitană londoneză nu a făcut deocamdată nicio arestare în acest caz, iar motivul crimei urmează să fie stabilit.

Nikolai Glushkov a fost prieten apropiat cu oligarhul Boris Berezovski, un critic al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Boris Berezovski a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Berkshire, în regiunea britanică Anglia, în 2013. Nu s-au stabilit cu exactitate circumstanţele morţii lui Boris Berezovski.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!