Press "Enter" to skip to content

Marius Ghilezan: “Experimentul Pitești,” carte de învățătură pentru laboratorul SRI de inginerie socială – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

un editorial de Marius Ghilezan
Nu știm ce l-a mânat în luptă pe Mr. Anton Rog, general de brigadă, șef al Centrului Naţional Cyberint, când a dezvăluit că SRI are un laborator de inginerie socială!
Pentru cei mai puțin familiarizați cu termenul inginerie socială, acesta vizează un complex de factori, în principal, manipularea psihologică a oamenilor pentru a obține rezultate dorite. Mai precis, intrarea benevolă a subiectului în carcera digitală, lăsându-și la ușă identitatea, cheile casei, odată cu rațiunea, declarată nulă.
Dacă englezii încadrează ingineria socială în acțiunea de schimbare artificială a grupurilor, alți europeni o consideră disciplină a științelor sociale. O nouă carte „câștigătoare” pentru Minunata Lume Nouă, ce avea să vie.
Revenind la declarațiile lui Rog către intervievatorul de la Skateborg:

”Peste o lună, noi putem să te determinăm, printr-un link, printr-un SMS, printr-un smishing (un atac de inginerie socială care utilizează mesaje text mobile false pentru a păcăli oamenii să descarce programe malware, să partajeze informații sensibile sau să trimită bani infractorilor cibernetici n.n.), printr-un telefon pe care ți-l dăm, să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da? Asta înseamnă ingineria socială: să te determinăm să faci ceva ce tu în mod normal nu vrei să faci. Și, cum să îți spun, să îl faci cu plăcere și să îți dorești să faci treaba asta. Aici e frumusețea. Și ca să vă spun: am testat asta pe colegi de ai noștri. Un șef de-al nostru din trecut, căruia i-am raportat noi ce și cum, așa cum raportează militarii, a zis că ”nu există așa ceva.” ”Bine domnule!” L-am lăsat o săptămână, am studiat un pic ce îi plăcea să facă în timpul liber și i-am oferit un abonament pentru un tur cu Ferrari. Și trebuia să ne dea numărul de telefon, CNP și toate astea. Ni le-a dat și după aia i-am dat SMS înapoi, ”mulțumim, o să vorbim la Ferrari să vă dea și turul”. A zis ”bă, voi sunteți nebuni la cap”. ”Știm!” a zis șugubăț generalul cu multe stele, Anton Rog.

Ce-l mână în luptă pe general?
Nimeni nu s-a răstit la el. Bă, ești nebun?! Cum să dai din casă despre angajarea lui Big Brother în slujba inteligenței românești?
Domnul general confirmă, fără să vrea, informațiile noastre, primite pe surse, că SRI avea și fermă de trolli, astfel încât președintelui să i se potrivească mai bine croiala celui de-al doilea mandat și că instituția se ocupă nu doar de cercetarea climatului social, ci și de manipularea acestuia, în sensul dorit de comanditari.
Nu e secretul lui Polichinelle că toate marile servicii internaționale din domeniul Intelligence-ului lucrează cu ardoare la formarea Omului Nou.
”Experimentul Pitești” e cheia de cercetare
Avantajul nostru al românilor este că ne prindem repede despre ce vine vorba și cât trage lesa ingineriei fără ingineri. Despre ce rol au felcerii liposupției neuronale?
“Experimentul Pitești” e o sursă didactică bună pentru noii specialiști ai mutilării identității sociale.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!