Press "Enter" to skip to content

Marcel Ciolacu și Mihai Fifor, tovarăși de partid și de combinații: Din conturile PSD au dispărut circa 26 de milioane de euro – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Partidul Social Democrat a fost delapidat în perioada alegerilor prezidențiale din anul 2019 de circa 26 de milioane de euro. Secretar General al PSD la acea dată a fost dl. Mihai Fifor, direct responsabil de lichiditățile și patrimoniul partidului. În speța dispariției banilor din conturi Mihai Fifor nu ar fi acționat de unul singur, înțelegerea fiind de mare anvergură la vârful partidului.

Campania prezidențială pentru alegerea Vioricăi Dăncilă în funcția de președinte al României a fost un fiasco total, iar celebrii consilieri internaționali ar fi fost folosiți ca paravan pentru delapidarea banilor din conturile partidului. Florea Voinea, zis și Ică Voinea, fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) și mâna dreaptă a lui Nicu Ceaușescu a fost cel care a luat decizia privind candidatura la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, fapt confirmat de fosta consilieră Anca Alexandrescu. Marcel Ciolacu și Paul Stănescu s-au înțeles cu președintele Klaus Iohannis în privința candidaturii formale a PSD prin desemnarea Vioricăi Dăncilă, fapt ce îi asigura șefului statului un nou mandat de președinte.

Marcel Ciolacu – Viorica Dăncilă – Paul Stănescu

Marcel Ciolacu a primit o adresă prin care a fost înștiințat de faptul că patrimoniul Partidului Social Democrat a fost folosit ilegal în perioada 29.06.2019-26.11.2019, în sensul că, prin folosirea influenței sau autorității sale politice, secretarul general al partidului, Mihai Fifor, a acționat în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul, sume de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În cauză ar fi vorba de raporturi contractuale cu consultanții despre care se susține că au consiliat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile pentru funcția de președinte al României în anul 2019.

La PSD a existat un adevărat scandal cu consilierii aduși din Israel de Liviu Dragnea în urma eșecului răsunător de la alegerile europarlamentare din 2019

„Am reziliat contractul cu consilierii israelieni. Toate contractele PSD sunt suspendate”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru Europa Liberă.

Decizia a venit la o lună de la condamnarea lui Dragnea şi de la eşecul la europarlamentare. Ultima dată, evreii au fost văzuţi în seara alegerilor din 26 mai, părăsind sediul PSD din Băneasa.

Consilierii israelieni care s-au ocupat de imaginea PSD din 2016 până după alegerile europarlamentare sunt Asaf Eisin, Sefi Shaked și Moshe Klughaft. Comisionul consilierilor era de 30.000 euro pentru luna ianuarie şi 15.000 euro comision de consultare profesională pentru fiecare lună suplimenară. Astfel, costul total, pentru întreg anul, era de 195.000 de euro, fără TVA. Banii acopereau toate cheltuielile pentru analiză şi consultare, cheltuieli de deplasare, cazare şi comunicaţii, însă nu şi costuri cu mass media, sondaje sau focus grupuri.

Pregătirea campaniilor pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale ar fi urmat să facă obiectul unor contracte separate, cu sume separate.

Viorica Dăncilă constatase că cineva delapidează banii Partidului Social Democrat și a cerut secretarului general și purtătorul de cuvânt al Partidului, Mihai Fifor, să prezinte un audit. Din informațiile noastre acest audit nu a fost făcut niciodată iar Viorica Dăncilă nu a știut unde dispar banii din patrimoniul PSD,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!