Press "Enter" to skip to content

Marcel Ciolacu a fost desemnat premier de Klaus Iohannis – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe Marcel Ciolacu în funcția de premier, conform înțelegerii dintre PSD și PNL. Șeful statului a convocat partidele la consultări, formale, la Palatul Cotroceni, rezultatul fiind cunoscut dinainte. Primii care au intrat la discuții au fost Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian de la minorități. Noul premier va avea la dispoziție două zile, până joi, 15 iunie, ca să obțină votul de învestitură în Parlament.
„Acest model (al coaliției) a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa în continuare. Am avut în prima parte ca prim-ministru pe Nicolae Ciucă care a condus un guvern format din partidele care formează coaliția. România a trecut prin mai multe crize, dar datorită felului în care guvenul condus de Nicolae Ciucă a trecut cu bine prin criza energetică, inflație, iar toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Faptul că ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de performanță, Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care se arătau și au fost rezolvate. După consultările pe care le-am avut, acum desemneze pentur poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu” a declarat Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu i-a mulțumi lui Nicolae Ciucă pentru că prin demisia sa, a afirmat, România a trecut într-o nouă etapă, a democrației consolidate.
„Îmi doresc ca viitorul guvern al României să fie despre economie și reforme. Până joi, România trebuie să aibă un guvern votat și apoi să depună jurământul. Îmi asum că ROmânia are nevoie de reforme și de PNRR. Locul României este în Uniunea Europeană și în NATO”, a declarat Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost convocat la Palatul Cotroceni, după consultările președintelui Klaus Iohannis, cu reprezentanții partidelor politice. Convocarea a fost făcută pentru ora 14.00, moment în care se așteaptă ca șeful statului să-l nominalizeze pentru funcția de premier. După întâlnirea cu președintele, la ora 14.30 va avea loc, conform unor surse politice, o nouă întâlnire a liderilor PSD, PNL și UDMR, la sediul guvernului.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!