Press "Enter" to skip to content

Maia Grigorievna(Sandu), o matrioșkă sovietică de tip nou: Moldovenismul ca politică de stat – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu sau Maia Grigorievna cum îi spune Vladimir Putin, a devenit un fel de Ceaușescu al Moldovei, iar toate agenturile de presă de peste Prut îi ridică ode și osanale. Fenomenul a trecut și Prutul peste care Maia Sandu dorește să mențină sârma ghimpată deoarece, în opinia sa statul Republica Moldova este de sine stătător și istoria noastră comună poate fi trecută la și altele.

Nu abordam acest subiect în mod normal, dar când cineva îmi invadează spațiul intim trebuie să îmi spun și eu părerea. Sunt un cunoscător fin al politicii de peste Prut și înțeleg că planurile Maiei Sandu nu se rezumă doar la Moldova. Poate fi un candidat serios la alegerile prezidențiale din România în 2024 dacă se lucrează așa intens la imaginea sa.

În această dimineață am fost sunat de un individ, probabil parte a sistemului după voce, care se recomanda ca ”un cetățean revoltat”. Mă acuza de faptul că aș fi scris lucruri neadevărate despre Maia Sandu. Nu am scris nimic despre Maia Sandu de foarte mult timp însă facem, astăzi, o excepție.

Spre deosebire de alți părerologi din presa română eu am trăit la Chișinău și am cunoscut o serie de oameni politici, inclusiv dedesubturile politice de pe malul Bâcului. Pe malul Bâcului vara ai parte de un miros îmbietor de rahat. Cam așa miroase și politica de la Chișinău. Se înlocuiesc clanurile de la putere, numai combinațiile rămân aceleași. Fluxul de bani negri este continuu.

Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău a întocmit un raport către președintele Maia Sandu, în care se arăta că activitatea mea așa zis ”subversivă” (notă în raport) reprezintă un pericol pentru statalitatea Republicii Moldova. Șeful SIS, Alexander Esaulenco, îi cerea în acel raport Maiei Sandu să aprobe îndată reținerea ”elementelor subversive” și expulzarea lor de pe teritoriul Republicii Moldova cu o interdicție de intrare pe o perioadă de cinci ani.

Pentru Maia Sandu unioniștii reprezintă pericolul suprem

După cum bine știm, partidele unioniste de la Chișinău sunt irelevante. Asta și din prisma liderilor incompetenți și extrem de corupți. Maia Sandu este o creație a sistemului moldovenesc, o adevărată urmașă a lui Stalin și Voronin. Sandu este un Voronin în fustă. Moldovenismul și ura împotriva a tot ce îi românesc este un etalon pentru șefa statului fantomă. Maia Grigorievna este o urmașă a lui Stalin pentru că luptă din răsputeri să mențină Moldova în granițele pactului Ribentrop Molotov și păcălește moldovenii cu Uniunea Europeană. Un stat cu armate străine pe teritoriul său nu poate adera la UE. Moldova nu are control asupra unei treimi din frontiera de stat, iar moldoveni cred în minciunile Maiei Sandu despre aderarea la Uniunea Europeană. Asta nu e posibil fraților.

Maia Sandu păstrează Moldova în cadrul Comunității Statelor Independente(CSI) cu conducerea la Moscova, în timp ce Ucraina și Georgia au ieșit din gubernia kgb-istă. Maia Sandu nu a impus sancțiuni Rusiei,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!