Press "Enter" to skip to content

MAE avertizează românii că va fi asediu în capitala Franței – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că sindicatele care grupează majoritatea fermierilor din această ţară au anunţat blocaje ale accesului în Paris pentru luni, 29 ianuarie 2024, începând cu ora 14,00.

„Astfel, fermierii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime şi Somme intenţionează să blocheze toate axele principale spre Paris, pentru o perioadă nedeterminată. La rândul lor, fermierii din departamentul Lot-et-Garonne au anunţat că intenţionează să se deplaseze cu tractoarele la aceeaşi dată, pentru a bloca piaţa de interes naţional din localitatea Rungis, de lângă Paris (departamentul Val-de-Marne)”, se precizează într-un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, în această perioadă sunt posibile blocaje şi în alte zone din Franţa.

Informații de la MAECetăţenii sunt sfătuiţi să urmărească informaţiile privind traficul rutier pe pagina internet oficială https://www.bison-fute.gouv.fr/, disponibilă şi în versiunea mobilă: http://m.bison-fute.gouv.fr.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!