Press "Enter" to skip to content

Lucian Florin Pușcașu(AUR): România a uitat peste trei milioane de români dincolo de Prut. Haideți să îi aducem acasă

Distribuiți acest articol!

Republica Moldova trece printr-o puternică criză politică, economică, socială dar și sanitară. Lucrurile se complică datorită bătăliei între partidele parlamentare ce alcătuiesc actualul spectru politic și care folosesc instituțiile statului în funcție de interesele de grup.

„Basarabia e România, acest lucru este clar. Dincolo de Prut avem peste trei milioane de români iar statul a uitat de ei. Situația politică din Basarabia se complică, iar cea economică este deja una catastrofală.

Vorbim despre un stat capturat, un stat care nu are nici o șansă să supraviețuiască de unul singur. De altfel Republica Moldova este în mod permanent asistată de către România, Uniunea Europeană sau alte țări ale lumii. Administrația publică nu este în stare să se susțină și să permită și investiții publice.

România a dus o politică corectă prin care a oferit cetățenie acestor români. Peste jumătate de milion de basarabeni au deja cetățenia română, însă acest proces este unul birocratic și complicat.

Totul s-ar soluționa cu mult mai repede dacă am scoate granița de pe Prut și acest lucru se face prin Unirea celor două state. Convențiile internaționale permit acest lucru și este necesar doar votul în parlamentele celor două republici ” a declarat Lucian Florin Pușcașu, parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor.


Distribuiți acest articol!