Press "Enter" to skip to content

Lilian Scripnic (AUR): Adevărata școală este cea față în față!

Distribuiți acest articol!

Printr-o declarație politică, deputatul AUR Lilian Scripnic a cerut actualilor guvernanți ca, odată cu redeschiderea școlilor, să se urmărească nu doar recuperarea materiei pierdute, ci și a sănătății psihice și morale a copiilor.

„Copiii din România au revenit, după 11 luni de experimente eșuate de educație pe Internet, la școala față în față – singura școală care poate să existe. Țara noastră a pierdut nejustificat aproape un an de formare a viitorilor specialiști, a viitorilor lideri, dar și a caracterelor, a solidarității, a respectului față de valorile acestei națiuni. De la apariția pandemiei, niciun stat din Europa nu a pus lacătele pe școli un timp atât de îndelungat cum am făcut-o noi”, a declarat Lilian Scripnic.

În opinia acestuia, „redeschiderea școlilor este, fără nicio îndoială, victoria AUR. Este unul dintre cele mai importante obiective pentru care noi am militat în campania electorală, despre care am vorbit la consultările de la Cotroceni, pe care l-am susținut pe stradă, în mass-media și în Parlament”.
Deputatul AUR a criticat modul în care autoritățile au pregătit momentul revenirii la școală.

„Maniera în care actuala coaliție de guvernare a înțeles să pregătească redeschiderea școlilor a semănat confuzie, nedumerire și indignare între actorii principali implicați în procesul educațional – părinți, elevi și cadre didactice. Au existat divergențe de opinii pe această temă între Ministerul Educației, cel al Sănătății și Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. S-a dorit vaccinarea profesorilor înainte de revenirea la cursuri, dar nu există vaccinuri. Se dorește testarea COVID-19 în şcoli cu teste antigen, dar nu există teste și nici personal medical pentru administrarea acestora. În esență, testarea și vaccinarea sunt acte medical opționale care nu trebuie să aibă legătură cu buna desfășurare a procesului educațional”, a explicat Lilian Scripnic.

Acesta este de părere că, odată cu redeschiderea școlilor, copiii trebuie să își redobândească abilitățile de a socializa și empatiza, trebuie să se simtă parte a comunității și a națiunii de care aparțin. „În numele elevilor și cadrelor didactice din cele 188 de unități de învățământ preuniversitar din județul Galați, vă solicit să ne concentrăm, în următoarea perioadă, pe recuperarea celor mai prețioase valori pe care le-am pierdut în cele 11 luni fără școală. Și nu mă refer doar la recuperarea materiei din programă, în condițiile în care un număr copleșitor de elevi nu au avut acces la tablete și Internet, iar educația online s-a dovedit a fi lipsită de eficiență. Mă refer, în egală măsură, la sănătatea psihică și morală a elevilor”, a mai spus deputatul AUR.

Pentru a sublinia miza pentru România și pentru români a deciziilor legate de educație, Lilian Scripnic a încheiat declarația sa politică din Parlament cu un citat din Spiru Haret, fost ministru al Educației, patriot, renumit pentru organizarea învățământului românesc modern: „Cum arată astăzi şcoala, aşa va arăta mâine ţara”.


Distribuiți acest articol!