Press "Enter" to skip to content

Lege adoptată de Senat: voucherele de vacanţă vor fi acordate şi angajaților din mediul privat

Distribuiți acest articol!

Economie

Vouchere de vacanță pentru toată lumea. Senatul a adoptat o lege prin care și salariații din sectorul privat vor primi vouchere de vacanță.

Vouchere de vacanță și pentru sectorul privat / Foto: depositphotos.com

Senatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă de acordare a voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat, încadraţi cu contract individual de muncă.Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 1 iunie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de marţi a plenului.La propunerea legislativă iniţiată de senatorii Eugen Ţapu-Nazare (PNL), Radu Oprea (PSD) şi Lorand Turos (UDMR) au subscris peste 100 de parlamentari de la PNL, PSD şi UDMR. „Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce practic în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ)”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative privind modificarea şi completarea OUG 8 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Proiect de lege propune acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei, suportate de la bugetul de stat, și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat, o măsură care ar avea un impact bugetar anual de peste 6 miliarde lei.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Salariații ar putea primi o zi liberă plătită ca să meargă la cursuri de prim ajutor. Ungureanu: „Pot fi salvate vieți în situații limită”
Cu cât cresc salariile profesorilor? Impactul bugetar al ordonanţei adoptate de Guvern este de peste două miliarde lei

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!