Press "Enter" to skip to content

Laura Codruța Kovesi, matroana dosarelor șmenuite: Cine sunt liderii României implicați în jaful EADS? Românii, ținuți în afara Schengen pentru că EI au furat – ANCHETATORII.RO

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
De ce nu am intrat în Schengen sau mai bine spus cine sunt liderii României implicați în jaful de circa 1 miliard de euro care ne-au lăsat cu frontierele neprotejate. Astăzi nu avem niciun scaner fix sau mobil funcțional pe frontiere. Un singur scaner fix funcționează în Portul Constanța. Un alt detaliu evitat de presa română este închiderea dosarului EADS de către șefa Parchetului European – ex-DNA, Laura Codruța Kovesi, cunoscută ca stăpâna dosarelor șmenuite. Un material realizat de  Mihai Pâlșu actualizat cu date noi de Anchetatorii.ro.

O ştire AFP făcea înconjurul lumii: Procurorii Parchetului din Munchen au percheziţionat filiale ale Grupului „Airbus Defence and Space” – numele sub care s-a reorganizat EADS. De ce? Magistraţii nemţi aveau informaţii că s-ar fi comis acte de corupţie în România şi Arabia Saudită. Ce sume ar fi fost fraudate? Circa 3 miliarde de euro, în afaceri cu echipamente şi servicii care garantează securitatea frontierelor. Unde au descins procurorii? În sediile filialei germane „Airbus Defence and Space”. Percheziţiile au avut loc în localităţile germane Ottobrunn, Unterschleissheim, Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen.

Vă reamintim că „Airbus Defence and Space” a fost creată la începutul anului 2014, prin comasarea a trei foste divizii EADS, iar Parchetul examina transferuri de bani suspecte, de mai multe sute de milioane de euro. Vom arăta ce sume au încasat drept mită miniştrii, ce ilegalităţi a comis Gabriel Oprea, ce personaje au negociat în Franţa cu Arnaud Lagardere, cum şi-a cimentat prietenia Ion Ţiriac cu Dieter Zetche – şeful de la Daimler – şi cu Stefan Zoller, ex-CEO EADS etc.

Săgeţile fraudei

Pentru a înţelege schema fraudei, trebuie să urmăriţi săgeţile în următoarea ordine: începeţi cu cele roşii, continuaţi cu negrele şi finalizaţi studiul cu cele violet! Veţi observa mai lesne ce personaje din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi din vârful EADS au pus bazele unui contract care a generat o fraudă estimată, primar, la 60 de milioane de euro şi cercetată penal de procurorii din Germania şi România. Un individ important din schemă, Stefan Zoller, ex-CEO EADS Germania, a fost pus sub acuzaţie de anchetatorii nemţi pentru escrocherii în Arabia Saudită.

Practic, săgeţile roşii ne arată relaţia contractuală dintre companii. De asemenea, ne precizează ce miniştri s-au aflat la şefia MAI, ce decizii au luat ei şi care a fost mobilul unor acţiuni ilegale în contractul EADS.

Săgeţile negre ne prezintă relaţiile interumane, de prietenie, de corupţie şi mită. Mai mult, săgeţile negre scot în evidenţă o realitate crudă: nu se poate frauda statul cu sume foarte mari, de milioane de euro, dacă escrocii nu fac parte dintr-o „mulţime” de tip crimă organizată, în care cei mai marcanţi membri sunt… miniştrii!

Săgeţile violet arată drumul banilor fraudaţi. MAI a plătit în mai multe tranşe, către EADS, sute de milioane de euro. Se estimează că 60 de milioane de euro au fost deturnaţi prin intermediul unor firme în buzunarele unor miniştri şi ale unor escroci ce se autointitulează „oameni de afaceri”.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!