Press "Enter" to skip to content

Jaful de la Poștă Română: Angajații au ieșit în stradă – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Sindicaliştii din cadrul Poştei Române portestează în faţa Guvernului, pentru a atrage atenţia cu privire la problemele din această companie.
Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) reprezintă aproximativ 18.000 de salariaţi. Potrivit comunicatului, la protest se estimează o participare de circa 2.500 de membri de sindicat veniţi din toate judeţele din ţară, scrie Agerpres.
Printre motivele acţiunii de protest se numără starea avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române. Pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întregul personal, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistenţă, în condiţii de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură, spun aceștia.
Alt motiv al protestului este refuzul categoric al directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi, în sfidarea numeroaselor cereri ale SLPR şi fără a ţine seama de creşterea constantă a preţurilor la energie, combustibili şi produse alimentare.
Sindicaliștii au înaintat o scrisoare deschisă către factorii decizionali
SCRISOARE DESCHISĂadresată Domnului Prim Ministru NICOLAE IONEL CIUCĂSpre știință,Domnului IOAN-MARCEL BOLOȘ, Ministrul Cercetării Inovării și DigitalizăriiDomnului LIVIU BOSTAN, Președinte Agenția Națională pentru Achiziții PubliceDomnului MIHAI BUSUIOC, Președinte Curtea de Conturi a României
Vă adresez prezenta scrisoare având în vederea dorința dumneavoastră de a conduce instituțiile undestatul este acționar majoritar într-o zonă de management performant și cu deosebită eficiență încheltuirea banului public.
Am luat act cu îngrijorare, dar nu cu surprindere cu privire la acțiunile de management defectuos aleDirectorului General al Companiei Naționale Poșta Română, domnul Florin Valentin Stefan, culminândcu achiziții la suprapreț sau inutile pentru CNPR.
Cu permisiunea dumneavoastră as dori să va aduc în atenție doar câteva exemple din sferadepartamentului IT al CNPR și cu mențiunea faptului ca, din păcate, acestea sunt întâlnite la orice pasîn CNPR, nefiind izolate doar la sfera achizițiilor IT.
Externalizare, amenințări și management defectuos
Începând cu luna iulie 2021, în mai multe ședințe instrumentate de către Directorul General (Dl.Valentin Stefan) cu personal din cadrul Departamentului IT, acesta a amenințat în repetate rânduri cudesființarea și externalizarea activității IT cu scopul de a intimida salariații departamentului IT. Acestlucru a fost distructiv pentru zona IT pentru ca a condus la plecarea a aproximativ 14 specialiști cu roldeosebit de important întrucât constituiau un adevărat pilon de susținere a companiei din punct devedere tehnic.
A fost angajat din exterior și numit șef departament IT domnul Gabriel Dan Stavăr, fără o pregătirecalificată în domeniul IT, însă acesta după aproximativ 3 luni si-a prezentat demisia, motivându-șigestul în fata colegilor prin intenția de a „rămâne în libertate”, să nu aibă de a face cu organele decontrol ale statului. Ulterior a fost numit un alt șef de departament IT, domnul Edduard Popescu,angajat în CNPR pe post de economist, acesta având doar experiență de tehnician în cazino pe vasede croaziera (poza anexa 2). Atât primul, cat și cel de-al doilea șef de departament IT, la solicitareadomnului Director General Valentin Stefan, în multiple ocazii au solicitat angajaților IT conceperea dereferate de achiziție și caiete de sarcini discreționare și au menționat că acestea le vor aduce untratament favorabil în situația unei acțiuni de disponibilizare în masa.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!