Press "Enter" to skip to content

Inflație de primari la Digi24 și Antena 3… s-au dat milioanele de euro de la partid – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Televiziunea Digi24 a continuat, joi seara, în prime time, emisiunile în care are invitați primari sau candidați la primărie. La emisiunea lui Cosmin Prelipceanu au participat Constantin Toma, primarul Buzăului, în prima jumătate de oră (de la 21:00 la 21:30) și Dominic Fritz, primarul Timișoarei, în următoarea jumătate de oră. Dominic Fritz a fost prezent cu o seară înainte la Antena 3.

Câteva exemple de întrebări cu care s-a remarcat moderatorul în timpul interviului cu primarului Buzăului: ”Cum simt buzoienii că aceste semafoare dau prioritate?”, ”Cum puteți face Buzăul atractiv din nou?”, ”Sunteți sigur că veți fi reales?” ș.a.

Câteva exemple de întrebări din dialogul cu primarul Timișoarei: ”Când vor circula timișorenii mai bine?”,  ”Timișoara angajează 150 de șoferi? Aveți salarii bune?”.

De notat că Digi24 difuzează de aproximativ două săptămâni emisiuni de tip electoral.

Emisiunile nu sunt marcate cu (P), iar publicul nu este avertizat că emisiunile sunt electorale, deși întrebările adresate de moderator indică mai degrabă tipul de emisiuni publicitare care sunt difuzate contracost în campania electorală.

Primarii sectoarelor din București (cu excepția lui Daniel Băluță din Sectorul 4) și primarul general Nicușor Dan au făcut turul emisiunii ”Săptămâna primarilor” în luna ianuarie, iar Vergil Chițac (Constanța) și Allen Coliban (Brașov) au fost invitați să vorbească miercuri despre proiectele de la primărie și activitate, dar și despre candidaturi și noi mandate în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, ”Jurnalul de seară”. Marți, a fost prezentă la emisiunea lui Prelipceanu, în prime time, timp de o oră, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Și la Antena 3 prezența primarilor sau a candidaților la primărie este aproape permanentă, două exemple fiind Robert Negoiță (Sectorul 3) sau Gabriela Firea (ex-Primăria Generală) care are mai multe apariții în ultima săptămână, în contextul încrâncenării politice cu Marcel Ciolacu, din cauza candidaturii incerte la Primăria București.

Antena 3 îl promovează intens și pe Cristian Popescu Piedone după ce primarul sectorului 5 și-a anunțat intenția de a candida la primăria Capitalei din partea PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!